Στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών ο Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου επισκέφθηκε το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών, συνοδεία του γ.γ. Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή και παρουσία του ιμάμη Σίντι Μωχάμεντ Ζάκι.

propoli

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Γαβρόγλου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων ανέγερσης και μετά την ομιλία χαιρετισμού του δήλωσε ότι «όλα τα κόμματα της Βουλής ψήφισαν υπέρ της κατασκευής του Τεμένους. Στην Αθήνα υπάρχει πλέον ένας χώρος προσευχής για τους μουσουλμάνους που είτε βρίσκονται εδώ ως πολίτες, είτε είναι μετανάστες ή επισκέπτες. Το δικαίωμα του να προσεύχεται κάποιος, όπως αυτό του παιδιού να πάει σχολείο ή του ασθενή να πάει στο νοσοκομείο, δεν εξαρτάται από τον τρόπο που βρέθηκε στην χώρα μας. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα ανθρώπινα δικαιώματα».

Βρισκόμαστε στο τέλος μιας μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης

Σύμφωνα με τα λόγια του υπουργού Παιδείας «ζήσαμε σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής αλλά και κοινωνικής κρίσης και τώρα βρισκόμαστε στο τέλος αυτής. Ο ρατσισμός προσπαθεί να «δηλητηριάσει» τα νέα παιδιά χρησιμοποιώντας ιερές έννοιες της Δημοκρατίας».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «Οι ρατσιστές και οι φασίστες, αυτό έκαναν πάντα. Προσπαθούσαν και προσπαθούν να προβάλλουν ένα μέλλον στο οποίο θα χωρούν μόνο οι ίδιοι και οι απάνθρωπες ιδέες τους. Έχασαν αυτή τη μάχη στην Βουλή, την έχασαν στις εκλογές και την χάνουν στην κοινωνία».

Κλείνοντας, ο υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε όλους τους υπεύθυνους για τη συνεισφορά ανέγερσης του Τεμένους. «Τα συγχαρητήρια μας αξίζουν στα μέλη του δ.σ. του Ισλαμικού Τεμένους και να απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας στα τέσσερα μέλη του δ.σ. του Ισλαμικού Τεμένους, τον Ιχάμπ, τον Χάλεντ, τον Ασήρ και τον Μουρταζά».

Loading