Στο «σφυρί» 30.000 ακίνητα μέχρι τέλος του χρόνου

Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα του Αυγούστου, από την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινούν οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου, στους πρώτους πλειστηριασμούς που θα γίνουν μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

propoli

Όπως αναφέρουν τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στο «σφυρί» υπολογίζεται να βγουν περίπου 30.000 ακίνητα, την ίδια στιγμή που οι τράπεζες προωθούν προγράμματα ρυθμίσεων στα στεγαστικά δάνεια.

Συγκεκριμένα, στο πρωτοσέλιδό του «Ελεύθερου Τύπου» σήμερα, περιγράφεται το γεγονός ότι από την Τετάρτη θα κλιμακωθούν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες (συγκεκριμένα για τις 5/9 έχουν προγραμματιστεί 528 πλειστηριασμοί), ενώ το 2019 ο αριθμός θα αυξηθεί αισθητά αναμένοντας περισσότερους από 50.000 πλειστηριασμούς ακόμη.

Να σημειωθεί, ότι από την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας από την 21η Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 14.500 πλειστηριασμοί και από αυτούς έχουν ολοκληρωθεί περίπου οι μισοί (7.500). Παρ’ όλα αυτά τα περισσότερα ακίνητα που έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία έχουν καταλήξει στα χέρια των τραπεζών καθώς λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή.

Οι υπόλοιποι είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστών, είτε αναστέλλονται οριστικά λόγω ρύθμισης του οφειλέτη πριν το ακίνητο μπει στη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Loading