INTIME

Στ. Θεοδωράκης: «Ο πρωθυπουργός να αποδώσει ευθύνες»

Στην ύπαρξη μεγάλων λαθών και στην κακή εκτίμηση της έκτασης που πήρε τελικά η φωτιά στην Ανατολική Αττική, στάθηκε ιδιαίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ρ/σ “Real FM”.

propoli

«Είναι σίγουρο ότι έγιναν πολλά λάθη, είναι σίγουρο ότι υπήρξε κακή εκτίμηση της κατάστασης, ήταν απροετοίμαστοι προφανώς, για μια τέτοια φωτιά και το ένα λάθος διαδέχθηκε το άλλο. Από το μεγαλύτερα λάθη είναι ότι δεν εκτιμήθηκε αυτό το μέτωπο, ήταν το μεγαλύτερο εκείνη τη στιγμή και πολλά μέσα επιχειρούσαν στην άλλη πλευρά της Αττικής. Στείλαμε λίγες δυνάμεις, δεν υπολογίστηκε ότι απειλούσε κατοικημένη περιοχή και τελικά δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης» τόνισε μεταξύ άλλων ο Στ. Θεοδωράκης.

Και πρόσθεσε: «Το σίγουρο είναι ότι σε πολιτικό επίπεδο, υπήρχαν ευθύνες από αυτούς που ήταν επικεφαλής σε αυτή τη μάχη. Χάσαμε πολλούς ανθρώπους, χάσαμε έναν πόλεμο στο Μάτι και όταν χάνεις έναν πόλεμο κάποιοι έχουν ευθύνη και πρέπει να την αναλάβουν. Δεν είναι της ώρας να κυνηγάμε πολιτικά ο ένας τον άλλον, αλλά δεν είναι και η ώρα να καλύπτουμε τις ευθύνες. Ζήτησα υπεύθυνα να υπάρξουν αποπομπές ή παραιτήσεις των ανθρώπων που έχασαν αυτή τη μάχη στο Μάτι. Δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να νιώθει απροστάτευτη και όταν δεν υπάρχει τιμωρία η ελληνική κοινωνία νιώθει απροστάτευτη».

Υπογράμμισε δε, ότι «προφανώς και δεν με καλύπτει η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό γιατί το ένα βήμα είναι να αναλάβει κάποιος την πολιτική ευθύνη, αλλά το άλλο είναι να πει στον κόσμο τι σημαίνει αυτή η πολιτική ευθύνη. Ότι συνεχίζουμε και όλα καλά; Ότι καλύπτουμε και τους αξιωματούχους που έκαναν λάθη;»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι περίμενε περισσότερα από την κυβέρνηση στο επίπεδο απόδοσης ευθυνών. «Πριν μιλήσει η δικαιοσύνη, πρέπει να μιλήσει η ίδια η κυβέρνηση και πρέπει να αποφασίσει ότι έγιναν σοβαρά λάθη και δεν διορθώνονται έτσι κι αλλιώς, που σημαίνει απομάκρυνση υπουργών και αξιωματούχων» για να προσθέσει ότι «είναι χρέος του πρωθυπουργού να αποδώσει αυτός τις ευθύνες. Ο ελληνικός λαός θα τις αποδώσει όταν κληθεί».

Loading