Συνάντηση Δούρου με ισραηλινούς αξιωματούχους

Οι δυνατότητες μιας στενότερης συνεργασίας επιπέδου αυτοδιοίκησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε ζητήματα, όπως η διαχείριση των αποβλήτων που έχει να επιδείξει η υψηλών προδιαγραφών λειτουργία του πάρκου Χιρίγια στο Τελ Αβίβ, διερευνήθηκε κατά τη συνάντηση της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, με Ισραηλινούς αξιωματούχους σήμερα στα γραφεία της περιφέρειας.

propoli

Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και ακαδημαϊκούς ενημερώθηκε για τη λειτουργία του β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και για τα κρίσιμα έργα υποδομής που υλοποιεί η περιφέρεια. Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τη λειτουργία και τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις χώρες μας.
Στη συνάντηση μετείχαν ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων, Κατερίνα Παλιού, και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Καλλιόπη Σταυροπούλου.

Η περιφερειάρχης κατά την ενημέρωση επισήμανε, μεταξύ άλλων, την 4,5 χρόνων προσπάθεια εγκαθίδρυσης νέου προτύπου στην άσκηση δημόσιας διοίκησης «με διαφάνεια, κοινωνική λογοδοσία, περιορισμό της γραφειοκρατίας και καταπολέμηση της διαφθοράς, με χρήση όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, με διαβούλευση σε ένα δίκαιο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, στήριξης των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και προστασίας του περιβάλλοντος».

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, ξενάγησε την αντιπροσωπεία στο έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, που αναμένεται να αλλάξει το παράκτιο μέτωπο, «συμβάλλοντας στη δημιουργία της Αττικής Ριβιέρας». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading