Συνωμοσία ΝΔ-ιεραρχών βλέπουν στο Μαξίμου!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο Μαξίμου δεν ανησυχούν για την απόρριψη από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της πληρωμής των ιερών από διαφορετικό ταμείο κι όχι από το δημόσιο.

Κι αυτό γιατί, κατά τη γνώμη τους, γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρες οι διακριτές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, την οποία κυβερνητικές πηγές κατηγορούν πως για μια ακόμα φορά και για μικροκομματικούς λόγους συντάσσεται με το πιο συντηρητικό ακροατήριο ανάμεσα στους 10.000 κληρικούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να παρουσιάζεται ως ο μετριοπαθής, κεντρώος και μεταρρυθμιστής ηγέτης που μάχεται το λαϊκισμό και τον εθνικισμό, αλλά όταν είναι να βάλει τα χέρια του στη φωτιά συντάσσεται με τις πιο αντιδραστικές απόψεις.

Αυτό έκανε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών’, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, μνημονεύουν φανερές και μυστικές δημοσκοπήσεις για να αποδείξουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο ώριμη να αποδεχθεί το διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας τον οποίο προωθεί η κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτεύεται σύμφωνα με τις φοβίες μιας Ελλάδας που δεν υπάρχει πια.

Δεν είμαστε στην περίοδο Σημίτη όταν το θέμα με τις ταυτότητες ήταν ικανό να οδηγήσει ακόμα και στην πτώση της κυβέρνησης’, σημειώνουν με νόημα.

‘Ούτε ο Τσίπρας κι ο Κουτσούμπας’

Παραλλήλως, δεν λησμονούν να επιτεθούν και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά και τα όσα έγιναν στη Σύνοδο των Ιεραρχών την Παρασκευή.

Συνέντευξη πέντε σελίδων, όπως αυτή που έδωσε ο κ. Σαμαράς, δεν έχουν δώσει ούτε ο Αλέξης Τσίπρας στην Αυγή ή ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο Ριζοσπάστη!

Ο πρώην πρωθυπουργός συνωμοτεί σχεδόν ανοιχτά για την πτώση του Ιερώνυμου και την αναρρίχηση στο μητροπολιτικό θρόνο του κολλητού του μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη ΝΔ, όπως άλλωστε κι άλλοι ιεράρχες οι οποίοι την Παρασκευή μετάφεραν στην Πειραιώς ακριβώς όσα λέγονταν στη συνεδρίαση.

Οι κινήσεις Σαμαρά είναι μια ακόμα σοβαρή ένδειξη πως αυτός είναι ακόμα ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ’, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές από το Μαξίμου.

 

Loading