INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: “Ανέλπιστα καλό” το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία

Ως “ανέλπιστα καλό” χαρακτηρίζουν κομματικές πηγές το κλίμα που επικράτησε τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως οι παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκειά της ήταν πολύ θετικές.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συμφώνησαν με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία ανάλυσε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά στάθηκε περισσότερο στην επόμενη ημέρα, στη διεύρυνση δηλαδή του κόμματος.

Τομή και συνέχεια” θα είναι το μότο που θα χρησιμοποιούν στο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ανησυχία στελεχών για πασοκοποίηση.

Η τομή αφορά την οργανωτική και ψηφιακή αναβάθμιση και τη γείωση στην κοινωνία με μια πιο θαρραλέα και συγκροτημένη διεύρυνση σε σχέση με το παρελθόν, ενώ η συνέχεια σχετίζεται με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκινά σήμερα την πορεία του και δεν έχει απολέσει τα χαρακτηριστικά της ριζοσπαστικής Αριστεράς από την οποία ξεκίνησε και τα οποία τον έφεραν στην εξουσία.

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού εντάσσεται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας από ομάδα εργασίας η οποία θα ενσωματώσει επιτυχημένα παραδείγματα από άλλα κόμματα του εξωτερικού και η οποία θα συνδράμει στην ευκολότερη κι άρα περισσότερη εγγραφή μελών, ιδίως νεαρής ηλικίας.

Στο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται, πάντως, ότι όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη κι απαιτείται χρόνος.

Αυτό σημαίνει πως το συνέδριο δεν πρόκειται να διεξαχθεί νωρίτερα από τις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως κι αν έχει, στο δρόμο προς αυτό θα συγκροτηθούν τρεις ομάδες εργασίας.

Η πρώτη θα αφορά την οργανωτική και ψηφιακή αναβάθμιση, η δεύτερη την πολιτική διακήρυξη και η τρίτη το πρόγραμμα, που θα απαιτήσει και μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

“Επίθεση στον γραμματέα είναι επίθεση στο κόμμα”

Δεν συζητήθηκαν, πάντως, τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις ομάδες εργασίας ούτε ποιος θα είναι επικεφαλής της οργάνωσης του συνεδρίου, αν κι όλα αυτά θα έχουν γίνει γνωστά το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες κομματικές πηγές, εξάλλου, τόνισαν πως δεν έχει τεθεί από κανέναν, ούτε από τον κ. Τσίπρα, θέμα εκλογής του προέδρου από τη βάση, ενώ σε σχέση με τον Πάνο Σκουρλέτη υπογραμμίστηκε πως επίθεση στον γραμματέα του κόμματος είναι επίθεση στο ίδιο το κόμμα.

Αύριο Πέμπτη συνεδριάζει το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου.

 

 

Loading