ΣΥΡΙΖΑ: «Νέα περίοδος στη χώρα με την αύξηση του κατώτατου μισθού»

«Με την υπερψήφιση της τροπολογίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, επισφραγίζεται η έναρξη μιας νέας περιόδου για τη χώρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, με τον κόσμο της εργασίας στο επίκεντρο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

propoli

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου ρίχνει τα «βέλη» της σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία αποκαθιστάται μία κατάφωρη αδικία.

«Μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, το 2012, η οποία μείωσε τον κατώτατο μισθό κατά 22% και θέσπισε και τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους κάτω των 25 ετών, που ήταν μειωμένος κατά 32%, η συγκεκριμένη τροπολογία έρχεται να αποκαταστήσει μια κατάφωρη αδικία που υπέστησαν οι εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα, η επικείμενη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού θα αποκαταστήσει τον ηλικιακό ρατσισμό που είχε επιβληθεί στους εργασιακούς χώρους», αναφέρει σχετικά.

Για «νέο τοπίο» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν τα πρώτα ουσιαστικά βήματα για το νέο τοπίο της χώρας μετά τα μνημόνια», σημειώνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, που καταλήγει ως εξής:

«Είναι πλέον φανερό πως, σε αντίθεση με το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη που θέλει τους εργαζόμενους στο περιθώριο και στο έλεος της εργοδοσίας, η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας τους».

Loading