INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Υπό ακτινογραφία τα λεγόμενα Μητσοτάκη

Σε πολύ καλή μελέτη της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ προχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκτιμήσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σε αυτό το πλαίσιο, στέκονται στα λόγια του κ. Μητσοτάκη πως «ως κυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων» και πως «σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία, γι’ αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική, η πολιτική δράση μας να απλωθεί και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας».

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται τη δυναμική που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την εκλογική του ήττα και φοβάται το εγχείρημα της συγκρότησης ευρύτερου προοδευτικού μετώπου κόντρα στις πολιτικές του.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχούν για τη μορφή που θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, επιμένοντας πως προτεραιότητα στην απονομή εκλογικού δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές πρέπει να δοθεί σε όσους διαμένουν μονίμως στη χώρα μας εδώ και χρόνια μολονότι δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα κι όχι σε ομογενείς τρίτης ή παλαιότερης γενιάς που δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην ελληνική επικράτεια.

Το επιτελείο Τσίπρα

Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα, διευθυντής του πολιτικού του γραφείου έχει αναλάβει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ενώ υπεύθυνος Τύπου ο δημοσιογράφος Νίκος Ανδριόπουλος, ο οποίος βρισκόταν και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως κι ο Κυριάκος Αργυρόπουλος, με άμεσο συνεργάτη τους τον επίσης δημοσιογράφο Ανδρέα Μπελεγρή, ο οποίος ήταν στο γραφείο του πρώην αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη.

Επιτελική θέση, εξάλλου, πέραν του πρώην υπουργού Αλέξη Χαρίτση που είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και θα συνεργάζεται με τον πρώην γενικό γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρη Παπαγιαννάκο, διατηρεί κι ο Δημήτρης Καραμάνης, πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του Δημήτρη Τζανακόπουλου όταν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αναλαμβάνει υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα παραμένει ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, ενώ νομικός του σύμβουλος έχει αναλάβει ο Ακρίτας Καϊδατζής, ο οποίος ήταν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης.

Στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν οι πρώην υπουργοί Νίκος Παππάς και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Loading