INTIME

Σύσκεψη Σκουρλέτη – Τόσκα με φορείς στο Επιχειρησιακό Κέντρο (pics)

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης καθώς επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, οι οποίοι βρίσκονται σε σύσκεψη στην οποία μετέχουν επίσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο αρχηγός και οι υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος που συντονίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης στην Αττική.

propoli

Να σημειωθεί ότι αρχικά κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ άμεσα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν 47 οχήματα με 110 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη και εφτά ελικόπτερα.

Σε ενίσχυση των παραπάνω δυνάμεων σπεύδουν επίσης άλλα 17 οχήματα με 45 πυροσβέστες από όμορες Πυροσβεστικές διοικήσεις καθώς και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι στο έργο των Πυροσβεστών συμβάλουν επίσης:

-Οι ένοπλες δυνάμεις με τρεις προωθητήρες γαιών και ένα αεροσκάφος για τη μεταφορά των 30 πυροσβεστών από τη Θεσσαλονίκη.

-Η περιφέρεια Αττικής με έξι υδροφόρες και δύο ερπυστριοφόρα οχήματα

-Ο δήμος Μεγαρέων με εφτά υδροφόρες και δύο ερπυστριοφόρα οχήματα

-Ο δήμος Λουτρακίου με τέσσερις υδροφόρες, τρία εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και δύο φορτωτές.

-Ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με ένα εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα.

Στην περιοχή να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι έντασης επτά μποφόρ, ενώ οι πυροσβεστικές υπηρεσίες ολόκληρης της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.

Loading