Ανακοινώνει το τέλος των μνημονίων σεμνά και ταπεινά!

Τέλος των μνημονίων σεμνά και ταπεινά!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Οι καιροί δεν επιτρέπουν τυμπανοκρουσίες κι αυτό το γνωρίζει καλά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη το τέλος της εποχής των μνημονίων και την έναρξη μιας νέας εποχής για τη χώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί σε χώρο ο οποίος θεωρείται συμβολικός κι εκτός Αθηνών, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με τους πανηγυρισμούς που προετοιμάζονταν πριν την τραγωδία στο Μάτι και οι οποίοι ακυρώθηκαν και γιατί δεν θα μπορούσαν να παραστούν στην Αθήνα σημαντικές προσωπικότητες όπως η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Έτσι κι αλλιώς οι σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται στη ΔΕΘ όπου ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή του «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» προκειμένου να ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα.

Πρωθυπουργικός στόχος είναι να δώσει έμφαση στην επιστροφή της μεσαίας τάξης η οποία περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, διάφορες φοροελαφρύνσεις, την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων, την επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς κι άλλα μέτρα τα οποία στην κυβέρνηση ευελπιστούν πως θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή και θα αποτυπώσουν στην πράξη την εξαγγελία του κ. Τσίπρα πως τα μνημόνια τελείωσαν, η χώρα ανακτά την κυριαρχία της στην άσκηση οικονομικής πολιτικής και πως οι δύσκολοι δημοσιονομικοί στόχοι θα πιαστούν, αλλά με σεβασμό στο μόχθο των Ελλήνων.

Ο ανασχηματισμός του Ραγκούση

Την ίδια ώρα, όλο και φουντώνουν οι φήμες πως στον επικείμενο ανασχηματισμό δεν θα αξιοποιηθούν μόνο νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικότητες της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Στην τελευταία κατηγορία, πέραν της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου η οποία θεωρείται για μια ακόμα φορά φαβορί για την κατάληψη κάποιας υπουργικής θέσης, εντάσσεται κι ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο επίσης πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, άλλωστε, θεωρείται ένας από τους πιο διαπρύσιους υποστηρικτές ακόμα και της κοινής καθόδου του Κινήματος Αλλαγής με το ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές στο πλαίσιο σχηματισμού ενός προοδευτικού μετώπου κατά της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Loading