INTIME

Τα γκάλοπ φέρνουν εκλογές ακόμα και το Φεβρουάριο!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στον πόλεμο των δημοσκοπήσεων πέφτει με τα μούτρα το Μαξίμου προκειμένου να πείσει ότι η εικόνα που δόθηκε από αυτές που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν απηχεί την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πολύ καλώς πληροφορημένες πηγές, τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα δημοσκοπήσεις οι οποίες αποτυπώνουν την αλλαγή κλίματος προς το καλύτερο για την κυβέρνηση μετά από την παροχολογία και τη σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών.

Ήδη, άλλωστε, ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα έδωσε την εντύπωση πως σε μυστικές δημοσκοπήσεις η εικόνα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ βελτιωμένη και η διαφορά του από τη ΝΔ ολοένα και μειώνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενδυανμώνονται και οι φωνές στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος που ζητάνε από τον Αλέξη Τσίπρα εκλογικό αιφνιδιασμό το Μάρτιο ή ακόμα και το Φεβρουάριο!

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως, έτσι κι αλλιώς, ο θετικός αντίκτυπος των νόμων ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας θα φανεί στις αρχές του νέου έτους, όταν οι πολίτες, για τους οποίους παραδέχονται ότι είναι δικαίως επιφυλακτικοί, θα έχουν δει στις τσέπες τους τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Δεν “παραχωρεί” τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι πιο αισιόδοξοι, μάλιστα, αναφέρουν πως η θετική μεταστροφή μπορεί να παρατηρηθεί ακόμα και στις σφυγμομετρήσεις του Δεκεμβρίου.

Από την άλλη, ωστόσο, σημειώνουν πως οι φορολογικές ελαφρύνσεις, οι αυξήσεις, οι λοιπές παροχές και προσλήψεις που πραγματοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι αρκετές για να συντηρήσουν ένα κλίμα ευφορίας όχι μόνο μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά ούτε καν μέχρι το Μάιο, όταν και είναι προγραμματισμένες οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές.

Στο μεταξύ, από το Μαξίμου διαψεύδουν σενάρια που θέλουν τη Συμφωνία των Πρεσπών να παραπέμπεται προς ψήφιση από την επόμενη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τα επιστημονικής φαντασίας.

Κι αυτό γιατί, πέρα από την προσωπική δέσμευση που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός απέναντι στο διεθνή παράγοντα, την θεωρεί κι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της θητείας του και δεν θα ήθελε να το παραχωρήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Loading