ΙΝΤΙΜΕ

Τα τρία σενάρια Τσίπρα για την Αθήνα

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Πολύ θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να μπορούσε να ανακοίνωνε το όνομα του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο.

Κι ο πρωθυπουργός, άλλωστε, αναγνωρίζει ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος την ώρα που Κώστας Μπακογιάννης και Παύλος Γερουλάνος ήδη “οργώνουν” εδώ κι εβδομάδες την πρωτεύουσα.

Γι’ αυτό κι έχει σκοπό να παραχωρήσει μόνο μερικές ημέρες στον εαυτό του προκειμένου να καταφέρει να βρει μια προσωπικότητα η οποία να συνδυάζει ευρεία αναγνωρισιμότητα κι αποδοχή από τη μία κι από την άλλη να μπορεί να διεμβολίσει το χώρο της Κεντροαριστεράς, με τη σκέψη και στις βουλευτικές κάλπες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας σε πρώτη φάση θα επιθυμούσε ένα πρόσωπο όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, στη λογική πως ο προπονητής και θρύλος του ελληνικού αθλητισμού έχει την ικανότητα να συσπειρώσει γύρω του ευρείες δυνάμεις.

Δεν φαίνεται, μάλιστα, να απασχολεί τον πρωθυπουργό η αποτυχία ενός άλλου παλαίμαχου μπασκετμπολίστα, του Παναγιώτη Φασούλα, να αφήσει πίσω του έργο πνοής στο δήμο Πειραιώς.

Αν μια τέτοια υποψηφιότητα δεν καταστεί δυνατή, ο κ. Τσίπρας θα ήθελε ως υποψήφια την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία είναι αναγνωρίσιμη κι επιτυχημένη στο υπουργείο Εργασίας.

Το μόνο ερωτηματικό σε μια τέτοια περίπτωση, δεδομένης της επιθυμίας και της ίδιας να είναι υποψήφια, είναι το κατά πόσο ο πρωθυπουργός θα προτιμήσει να την αξιοποιήσει στην κεντρική μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Η έτοιμη λύση Ηλιόπουλου

Στο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, έχουν έτοιμη τη λύση στην περίπτωση που δεν ευοδωθεί καμία από τις παραπάνω προσπάθειες και με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Κι αυτή ακούει στο όνομα του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, για τον οποίο ακούγονται πολύ καλά λόγια στην Κουμουνδούρου και θεωρείται μια από τος χρυσές ελπίδες του κόμματος για το άμεσο μέλλον.

Το πρόβλημα είναι, ωστόσο, η χαμηλή του αναγνωρισιμότητα, η οποία αποτελεί πρόσκομμα ιδίως κόντρα σε υποψηφιότητες όπως αυτές του κ. Μπακογιάννη και του κ. Γερουλάνου.

Loading