INTIME

Τζαμακλής: «Θετική εξέλιξη η επίσκεψη Μέρκελ»

Τις εκτιμήσεις του σχετικά με το πολιτικό γίγνεσθαι ανέλυσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής Πιερίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χαρίλαος Τζαμακλής.

propoli

Όπως τόνισε σχετικά με τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών εντός του 2019, «ο Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές εν ευθέτω χρόνο όμως, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες ανοιχτές της παρούσας βουλής, όπως η ψήφιση των 120 δόσεων, η συνταγματική αναθεώρηση κ.α.».

Όσον αφορά τη πιθανότητα ύπαρξης μιας κυβέρνησης μειοψηφίας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει από πλευράς Συντάγματος ζήτημα για μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Είτε με 151, είτε με λιγότερους μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση γιατί η δεδηλωμένη δίνεται άπαξ. Πολιτικά, ο πρωθυπουργός θέλει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Αν δεν τα καταφέρει θα πάμε σε εκλογές». Ωστόσο, από την πλευρά του, ο κ. Τζαμακλής, εκτίμησε ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα άρουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης, ενώ υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα τα οποία πρέπει να κλείσει η παρούσα βουλή».

Για Novartis

Από την άλλη πλευρά, στο ζήτημα της εν εξελίξει υπόθεσης της Novartis, ο κ. Τζαμακλής, υπό την ιδιότητά του και ως νομικός, εκτίμησε ότι «ο Μανιαδάκης, με το ψευδώνυμο που του είχε χορηγηθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας, είπε πολλά, τόσο για τον εαυτό του, με το πραγματικό του όνομα, όσο και για άλλους. Προφανώς ότι είπε για τον εαυτό του den ισχύει, ωστόσο ότι είπε για τους άλλους, εξακολουθεί και ισχύει ασχέτως της αποκάλυψης της ταυτότητάς του».

Για την επίσκεψη Μέρκελ

Παράλληλα, ερωτηθείς σε σχέση με την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα, και στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Τζαμακλής αποτίμησε θετικά τη συγκεκριμένη επίσκεψη.

Μεταξύ των λεγομένων της κ. Μέρκελ, ο κ. Τζαμακλής εκτίμησε ως θετική εξέλιξη στο ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, το γεγονός ότι παρουσία του Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «με την καρδιά μας θα προσπαθήσουμε να άρουμε τις συνέπειες των εθνικοσοσιαλιστών στην Ελλάδα».

Loading