Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει δημοσιονομικός λόγος για περικοπή συντάξεων

Σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019 εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στον Real Fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

propoli

Όπως τόνισε, πλέον οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών οι οποίες αναγράφονται σε ένα κείμενο, το οποίο κατατίθεται στο Eurogroup.

Διευκρίνισε ότι «κατά τη σημερινή συνάντηση οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα περιγράψουν και θα εξηγήσουν στους θεσμούς ότι δεν υπάρχει κανένας δημοσιονομικός λόγος για τη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019 και από εκεί και πέρα το ζήτημα θα μεταφερθεί στα ανώτερα ευρωπαϊκά κλιμάκια».

«Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή»

Την πεποίθη ότι θα υπάρξει ασφαλής πλειοψηφία στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε εκ νέου στη ΝΔ για τα περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες λέγοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση όσων εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό με στόχο την αποτύπωση των θετικών στοιχείων στην καθημερινότητα των πολιτών.

Επανέλαβε πως όλα τα υπόλοιπα σενάρια αφορούν την αγωνία του αντιπολιτευόμενου Τύπου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία «δεν μπορεί να κάνει μια επί της ουσίας προγραμματική αντιπαράθεση».

«Γιατί κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης ή τα στελέχη της ΝΔ, ανοίγουν το στόμα τους για να κάνουν προγραμματική αντιπολίτευση λένε ανατριχιαστικά πράγματα ή κάνουν παιδαριώδεις γκάφες» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Loading