Τζανακόπουλος στο P: “Δεν νομιμοποιήσαμε ούτε ένα παραπάνω αυθαίρετο”

Τζανακόπουλος στο P: “Ούτε ένα αυθαίρετο νομιμοποιήσαμε”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Επί των ημερών μας δεν έχει δοθεί η δυνατότητα για τη νομιμοποίηση έστω κι ενός παραπάνω αυθαιρέτου από ό,τι έδιναν οι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων”, υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Politik κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξάλλου, πρόσθεσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολύ συγκεκριμένες ευθύνες γιατί ήταν κομμάτι του πολιτικού προσωπικού που κυβέρνησε τη χώρα επί 40 ολόκληρα χρόνια.

Οι ερωταπαντήσεις

“P”: “Κύριε Εκπρόσωπε, ο κύριος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί, είπε ότι και η σημερινή κυβέρνηση νομιμοποίησε αυθαίρετα πριν από ένα χρόνο με σχετικό νόμο. Είπε ότι ο ίδιος δεν θα διόριζε ποτέ κολλητούς του σε θέσεις ευθύνης και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και είπε και ότι ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας παραμένει ακέφαλος. Υπάρχουν κάποια σχόλια επ’ αυτών”;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Νομίζω ότι η πολιτική αντιπαράθεση με αυτούς τους όρους, ξαναλέω, αυτή την ώρα, δεν είναι ορθή. Ο κύριος Μητσοτάκης έχει πολύ συγκεκριμένες ευθύνες, γιατί ήταν κομμάτι του πολιτικού προσωπικού που κυβέρνησε τη χώρα επί 40 ολόκληρα χρόνια. Σε σχέση με τις κριτικές του και για το αν και κατά πόσο έχει διορίσει στο παρελθόν κολλητούς του, μπορείτε να ελέγξετε την προσωπική και πολιτική του ιστορία για να βγάλετε και εσείς τα σχετικά συμπεράσματα. Τώρα, σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες καταγγελίες του κυρίου Μητσοτάκη, σε σχέση με την αντισεισμική προστασία, αν δεν κάνω λάθος, και τι άλλο με ρωτήσατε”;

“P”: “Ότι η κυβέρνηση νομιμοποίησε πέρυσι αυθαίρετα με σχετικό νόμο”.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Θα σας απαντήσω. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μετέφεραν διαρκώς την ημερομηνία, όπου θα επιτρεπόταν η αναγνώριση αυθαιρέτων από το 2007 στο 2009, από το 2009 στο 2011. Η τελική ημερομηνία είναι το 2011 και η παρούσα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μεταθέσει αυτή την ημερομηνία ούτε κατά μία ημέρα. Αν δεν κάνω λάθος, είναι η πρώτη κυβέρνηση που επιλέγει να μην μεταθέσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Επομένως, επί των ημερών μας, δεν έχει δοθεί η δυνατότητα για τη νομιμοποίηση έστω και ενός παραπάνω αυθαιρέτου απ’ ό,τι έδιναν οι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων”.

Loading