INTIME

Τζανακόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις

«Βόμβα» έριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών της Τετάρτης (7/11), καθώς αποκάλυψε ότι με τη συμφωνία κράτους – Εκκλησίας ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο!

propoli

«Με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων», δήλωσε επί λέξει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι «οι κληρικοί αν και δεν είναι ακριβώς δημόσιοι υπάλληλοι, είναι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι, καταμετρώνται όμως στο δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων».

Το «1:1 στο Δημόσιο» και οι «κοινωνικές ανάγκες»

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο εν λόγω ζήτημα, ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε: «Επειδή έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς πριν τη λήξη των μνημονίων που προβλέπει το 1:1 στο Δημόσιο, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα στα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, κατά κύριο λόγο για να καλύψουμε κοινωνικές ανάγκες, του κοινωνικού κράτους, δηλαδή γιατρούς, εκπαιδευτικούς και όποιες άλλες ανάγκες κρίνει η ελληνική κυβέρνηση ότι απαιτείται να καλυφθούν».

Το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών

Όσον αφορά το εύλογο ερώτημα για το πώς θα καλύπτεται στο εξής η μισθοδοσία των κληρικών, μέσω της επιδότησης που θα καταβάλλει το κράτος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Στο ζήτημα της επιδότησης, η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί ως το 2030 τα έσοδα από το ταμείο αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας να είναι τέτοια που να αρκούν ώστε να καλύπτουν το ποσοστό επιδότησης που θα δίνεται κάθε χρόνο στην Εκκλησία».

Loading