INTIME

Τι ζήτησαν οι εκπρόσωποι των πυρόπληκτων από τον Π. Σκουρλέτη

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη είχαν σήμερα εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών συλλόγων και κατοίκων που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, κατά την διάρκεια της οποία τέθηκαν σημαντικά ζητήματα για την περιοχή.

propoli

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των συντονιστικών έδωσαν πληροφορίες για την πορεία των αποζημιώσεων και των οικονομικών ενισχύσεων, ενώ έθεσαν επί τάπητος και μια σειρά από αιτήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στις πληγείσες περιοχές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για τη συνάντηση, στον Π. Σκουρλέτη τέθηκε το θέμα διοίκησης και λειτουργείας του δήμου Μαραθώνα, η ανάγκη για απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν την καταβολή των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία επιδομάτων και τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και τους περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των συντονιστικών, αναφέρθηκαν στο θέμα του καθαρισμού των περιοχών, της υλοτόμησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων και των απορριμμάτων, στην αναβάθμιση των υποδομών πυρασφάλειας, καθώς και στην αποκατάσταση της σήμανσης και του οδοφωτισμού του οδικού δικτύου.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων και της προστασίας των περιουσιών τους, αλλά και η απαραίτητη παρουσία κινητής ιατρικής μονάδας, προκειμένου να πραγματοποιούνται προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Από την πλευρά του, ο Π. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κατοίκων ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα που υποβλήθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εντός των αρμοδιοτήτων του, για την επίλυση ζητημάτων που τέθηκαν. Επίσης «ανέπτυξε εκτενώς τη δέσμη μέτρων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για την άμεσης βοήθεια στους πληγέντες και την τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

Τέλός, αναφέρθηκε στις αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, για την οικονομική ενίσχυση ύψους 2,8 εκ. ευρώ και την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στους δήμους Μαραθώνα, Μεγαρέων και Ραφήνας – Πικερμίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επαρκώς οι όποιες ανάγκες προέκυψαν από τις πυρκαγιές.

 

Loading