«Τολμηρό ιστορικό βήμα» η συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου

«Για μια κυβέρνηση η οποία υλοποιεί πλέον ένα σχέδιο μακριά από τα μνημόνια», έκανε λόγο στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash 99.4, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Θεόδωρος Τοσουνίδης.

propoli

Από την πλευρά του παραδέχτηκε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός αποτελείται από δύο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις, που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο σε μια καλή συνεργασία, καθώς αντιθέτως έχουν καταφέρει να παράξουν τα τριάμισι αυτά χρόνια σύμπλευσης ένα «τεράστιο έργο».

«Συμφωνία (των Πρεσπών) δεν υπάρχει»

Όσον αφορά το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στα δύο κυβερνητικά κόμματα, ο κ. Τοσουνίδης δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ, μιλούν πάντα όταν έρχονται τα γεγονότα, δηλαδή όταν προκύψει το ζήτημα. Από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι «συμφωνία δεν υπάρχει», ενώ δήλωσε πως τέτοιου είδους συμφωνίες, συνήθως δεν αποτελούν λύσεις για την ευημερία των δύο λαών.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το κόμμα του έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ισχυριζόμενος ότι η Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιεί το ζήτημα «καθαρά για προπαγανδιστικούς λόγους».

Ο κ. Τοσουνίδης, χαρακτήρισε ως «τολμηρό ιστορικό βήμα», τη συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους, το οποίο θα μπορέσει να δείξει το δρόμο για το πως κράτος και Εκκλησία μπορούν να πορευτούν στο μέλλον.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τοσουνίδη, ανοίγει και ο ασκός του Αιόλου, προκειμένου «επιτέλους ένας τεράστιος πλούτος (σσ εκκλησιαστική περιουσία) να μπορέσει από κοινού να αποτελέσει πηγή εσόδων και για τις δύο πλευρές».

Loading