ΙΝΤΙΜΕ

Τον βλέπουν σαν ροκ σταρ και το εκμεταλλεύεται!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους πιο πολυταξιδεμένους πρωθυπουργούς και θα συνεχίσει να ταξιδεύει όσο αυτό βοηθά και την ωραιοποίηση του διεθνούς προφίλ του.

Ακόμα κι Ευρωπαίοι ιδεολογικοί του αντίπαλοι, άλλωστε, τον παρουσιάζουν ως προνομιακό τους συνομιλητή, αφού διαθέτει πρόσβαση σε κομμάτια του πληθυσμού που για εκείνους είναι απρόσιτα.

Πέρα, εξάλλου, από τα δικά του ταξίδια θα “παίξει μπάλα” προσκαλώντας στη χώρα μας και διεθνείς προσωπικότητες, ιδίως της Κεντροαριστεράς.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ιδωθεί η επίσκεψη, αυτές τις ημέρες, του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αλλά και η επικείμενη του εν ενεργεία πρωθυπουργού της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, και με τους δύο να προέρχονται από το σοσιαλδημοκρατικό χώρο.

Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει τα μάλα κατά τη μακρά προεκλογική περίοδο πως στο εξωτερικό αντιμετωπίζεται ακόμα τρόπον τινά σαν ροκ σταρ όχι μόνο από την Αριστερά, αλλά κι από τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, οι οποίοι βρίσκουν στον κ. Τσίπρα ένα από τα τελευταία πολιτικά τους σωσίβια.

Κι ο Έλληνας πρωθυπουργός, άλλωστε, έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των ευρωεκλογών του Μαΐου, κατά τις οποίες οι λαϊκιστικές δυνάμεις της ακροδεξιάς απειλούν να γκρεμίσουν από το βάθρο του όχι μόνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά και τις υπόλοιπες παραδοσιακές ευρωπαρατάξεις.

Παραλλήλως, οι ανησυχητικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία κι ο συνεπακόλουθος κυβερνητικός κλυδωνισμός μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνουν λόγω και του υπολογίσιμου ελληνικού πληθυσμού στη Γηραιά Αλβιόνα.

“Το ΚΙΝΑΛ θα αναγκαστεί να ενδώσει”

Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, στο Μαξίμου πιστεύουν ότι ακόμα κι αν επιλέξει το μοναχικό δρόμο πριν τις εκλογές, θα αναγκαστεί από τις μετεκλογικές συνθήκες κι από την απαίτηση της βάσης του να συμπλεύσει με το ΣΥΡΙΖΑ, με τη Φώφη Γεννηματά να απομακρύνει από το φορέα εκείνους που φλερτάρουν με τη ΝΔ, κάποιοι από τους οποίους έχουν ήδη ενδώσει σε αυτή, όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Σημειώνουν, μάλιστα, με νόημα πως θα αξιοποιήσουν στη Χαριλάου Τρικούπη ως σανίδα σωτηρίας την απλή αναλογική –το σύστημα των μεθεπόμενων εκλογών δηλαδή– την οποία τώρα αποδοκιμάζουν.

Loading