Τουλουπάκη κατά Αγγελή: «Κατέσχεσε αρχεία της Novartis»

Απάντηση στις καταγγελίες του πρώην επόπτη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Γιάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis έδωσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

propoli

Από την πλευρά της η Ελένη Τουλουπάκη , στη δική της αναφορά φέρεται να υποστηρίζει ότι: «Στην περιβόητη πλέον συνάντηση στη Βιέννη, οι Αμερικανοί εισαγγελείς φέρονται να είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι υπάρχει στην διάθεση τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.

Μάλιστα οι Αμερικανοί φέρονται να ρώτησαν τους Έλληνες εάν ενδιαφέρονται για αυτόν τον λογαριασμό και ο κύριος Αγγελής να τους απάντησε “εάν έχετε στοιχεία να απευθυνθείτε στη eurojust”, αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Και προσθέτει: «Ο κύριος Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους. Αυτά τα έγγραφα, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν έχουν επιστραφεί ακόμη και σήμερα στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς».

Οι κατηγορίες Τουλουπάκη κατά Αγγελή

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι η κυρία Τουλουπάκη κατηγορεί τον πρώην επόπτη της, για παρεμβάσεις στο έργο της, υποστηρίζοντας ότι παρενέβαινε αλλάζοντας και τις παραγγελίες που έδινε σχετικα με τη διερεύνηση της υπόθεσης στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

 

Loading