Τουρκία: «Η Ελλάδα δίνει άσυλο σε τρομοκράτες»

Ότι υποθάλπει τρομοκράτες και εγκληματίες κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία, η οποία αντιδρά έντονα στην απόρριψη της έκδοσης του Τουργκούτ Καγιά από τον Σταύρο Κοντονή.

propoli

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «φρέναρε» την έκδοση του Τούρκου δημοσιογράφου, ασκώντας το δικαίωμα του βέτο, μετά την αντίθετη απόφαση του Αρείου Πάγου. Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της γειτονικής χώρας, η οποία εκφράστηκε, σε πρώτη φάση, από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

«Να σεβαστεί η Ελλάδα τους νόμους»

«Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Η Ελλάδα, που στο παρελθόν στήριξε τον τρομοκράτη Οτσαλάν, συνεχίζει να δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται στη χώρα μας. Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και τους νόμους», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστηρίζουν ότι η απόφαση του κ. Κοντονή αποτελούσε ουσιαστικά «μονόδρομο», καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε ληφθεί απόφαση χορήγησης πολιτικού ασύλου στον Καγιά από την αρμόδια Επιτροπή Ασύλου.

Loading