Τουρκία: Σταματήστε να προκαλείτε στη Μεσόγειο

Την έντονη ενόχλησή για την αποστολή της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε η τουρκική κυβέρνηση διά μέσου του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, απέστειλε ειδικό τηλεγράφημα.

propoli

«Συστήνουμε στην Ελλάδα, να απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή της Μεσογείου» αναφέρει χαρακτηριστικά το τηλεγράφημα.

Θυμίζουμε πως το “Barbaros” έχει αγκυροβολήσει από χθες το βράδυ μεταξύ του δυτικού άκρου του οικοπέδου 4 της κυπριακής ΑΟΖ και του νοτιοανατολικού άκρου του FIR Αθηνών και το πλήρωμά του μπορεί να βλέπει τα πολεμικά πλοία που το περιστοιχίζουν.

Από τη μια πλευρά υπάρχει η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», από την άλλη πλευρά μια τουρκική φρεγάτα και μακρύτερα ένα αμερικανικό και ένα γερμανικό πλοίο που παρακολουθούν την κατάσταση. Επίσης στο βυθό έχει εντοπιστεί κι ένα τουρκικό υποβρύχιο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από το ναύσταθμο του Ακσάζ έχουν αποπλεύσει και άλλα πολεμικά πλοία τα οποία προς το παρόν κινούνται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Loading