Το “έλα να δεις” με το ποιοι ψηφίζουν τις Πρέσπες!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Συνέδριο Αντώνη Σαμαρά” χαρακτηρίζουν στο Μαξίμου το συνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τριήμερο, καθώς θεωρούν πως ήταν ο πρώην πρωθυπουργός κι όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που έθεσε το ιδεολογικό πλαίσιο με το οποίο θα κατεβεί στις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση και το οποίο διέπεται από εμφυλιοπολεμική διάθεση.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ διοικεί ένα κόμμα που δεν του ανήκει, αφού οι μισοί ταυτίζονται με την “ακροδεξιά” σαμαρική αντίληψη εξουσίας- όπως φάνηκε κι από την ομιλία του αντιπρόεδρου Άδωνι Γεωργιάδη- και οι άλλοι μισοί με την καραμανλική, η οποία έμεινε ως επί το πλείστον και πάλι σιωπηλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως στη ΝΔ είναι καταφανής η έλλειψη στρατηγικής μετά από την έξοδο από τα μνημόνια, καθώς και η αδυναμία του αρχηγού της να συγχρονιστεί με τον μέσο ψηφοφόρο.

Από εκεί και πέρα, στην κυβέρνηση αισθάνονται σιγουριά για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών όχι μόνο και με τις ψήφους του Σταύρου Θεοδωράκη, του Γιώργου Μαυρώτα, του Σπύρου Δανέλλη και του Σπύρου Λυκούδη από το Ποτάμι, αλλά και κάποιων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, προεξάρχοντος του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος είναι εκνευρισμένος για το ότι η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει τις σημαντικότερες αποφάσεις δίχως καν να τον συμβουλεύεται.

Η θετική ψήφος του, μάλιστα, θα έλθει ευκολότερα αν λάβει κάποιου είδους διαβεβαίωση από το Μαξίμου ότι θα στηθούν και βουλευτικές κάλπες το Μάιο.

Υπό διακινδύνευση Κουντουρά – Παπαχριστόπουλος

Όπως κι αν έχει, θετική για τις Πρέσπες αναμένεται να είναι και η ψήφος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, αν και βρίσκονται υπό διακινδύνευση οι ψήφοι της Έλενας Κουντουρά και του Θανάση Παπαχριστόπουλου ύστερα από την προφορική συμφωνία Τσίπρα- Καμμένου να μην ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Το ίδιο προβληματικό είναι πλέον και το κατά πόσο θα υπερψηφίσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη ΝΔ για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό της στις επόμενες εκλογές.

Loading