Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της ΛΑΕ για την κατανομή τηλεοπτικού χρόνου

Απορρίφτηκε από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ως μη έχουσα αντικείμενο, η αίτηση που είχε καταθέσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑΕ), ζητώντας να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου εν όψει των Ευρωεκλογών.

propoli

Την ίδια στιγμή, δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, ο Alpha και το Star κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης κατά της νέας υπουργικής απόφασης για τη κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη.

Το «όχι» στον Π. Λαφαζάνη

Το κόμμα ΛΑΕ υποστήριζε στην αίτησή του ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη κοινή υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη, αυθαίρετη και  μεροληπτική.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, όμως, απέρριψε την αίτηση της ΛΑΕ, καθώς εκδόθηκε νέα κοινή υπουργική απόφαση, η υπ΄ αριθμ. 1290/2019, για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου και παράλληλα καταργήθηκε η προηγούμενη υπουργική απόφαση.

Έτσι, σημειώνει στην απόφασή του το ΣτΕ, η επίμαχη αίτηση αναστολής δεν έχει αντικείμενο και για το λόγο αυτό πρέπει να απορριφθεί. Ωστόσο, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η κυρία αίτηση ακύρωσης της ΛΑΕ την 17η Σεπτεμβρίου 2019.

Μάλιστα, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση χορηγείται στο κόμμα ΛΑΕ τηλεοπτικός χρόνος αξίας περίπου 60.500 ευρώ.

Loading