Φωτ. αρχείου

Το “σχέδιο Β” για εκλογές το φθινόπωρο

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Το “σχέδιο Α” του Αλέξη Τσίπρα είναι οι εκλογές να πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο πρωθυπουργός εκτιμά πως η ψήφος διαμαρτυρίας θα απορροφηθεί από την ευρωκάλπη και στη βουλευτική ο λαός θα επιλέξει τον ίδιο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει ούτε το κόμμα του.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που η κυβερνητική πλειοψηφία κρέμεται από… δύο κλωστές, από δύο μόνο βουλευτές δηλαδή, και η συμφωνία των Πρεσπών έχει οδηγήσει σε μη υπολογισμένες λαϊκές αντιδράσεις, στο Μαξίμου καταστρώνουν και “σχέδιο Β”, το οποίο δεν έχει σχέση με το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου, αλλά με τη διενέργεια εκλογών το φθινόπωρο, με τη ΔΕΘ να σηματοδοτεί την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου.

Η απουσία του Πάνου Καμμένου, άλλωστε, κατά την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας δεν ήταν καθόλου τυχαία, μολονότι κυβερνητικές πηγές προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις.

Οι εκλογές “σπρώχνουν” μπροστά τα φιλολαϊκά μέτρα

Σε αυτό το πλαίσιο το κυβερνητικό επιτελείο θα επιχειρήσει να “σπρώξει” όλα τα φιλολαϊκά μέτρα, όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις φοροελαφρύνσεις, όσο πιο μπροστά γίνεται, προετοιμάζοντας ένα προεκλογικό πακέτο που θα εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη στις αρχές Σεπτεμβρίου, αν όχι και στα τέλη Αυγούστου κατά την πανηγυρική εκδήλωση στην Πνύκα για την έξοδο από τα μνημόνια.

Γι’ αυτό κι ο πρωθυπουργός απαίτησε εγρήγορση από τους υπουργούς του κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας και προτάσεις για το πώς το τέλος των προγραμμάτων θα μετουσιωθεί σε βελτίωση της ποιότητας ζωής του μέσου πολίτη.

Loading