Στον Τραμπ «ποντάρει» η Τουρκία για να αποφύγει κυρώσεις για τους S-400!

Ακόμη και αν το αμερικανικό Κογκρέσο αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία, η τουρκική προεδρία ελπίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα το πάρει… πάνω του και θα τις ακυρώσει!

propoli

Οι ΗΠΑ απειλούν ευθέως με κυρώσεις την Τουρκία, εφόσον προχωρήσει η αγορά των πυραύλων από τη Μόσχα. Ωστόσο, η Άγκυρα επιμένει ότι η συμφωνία δεν θα έπρεπε να οδηγήσει σε κυρώσεις, γιατί η Τουρκία δεν είναι εχθρός των ΗΠΑ και παραμένει δεσμευμένη στο ΝΑΤΟ.

«Αν φτάσουμε εκεί, δηλαδή στις κυρώσεις που προτείνονται από το Κογκρέσο, φυσικά αναμένουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να εξαιρέσει την Τουρκία», είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

Ερωτηθείς αν ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αφήσει ρητώς να εννοηθεί ότι θα δώσει εξαίρεση στην Τουρκία, ο Καλίν απάντησε αρνητικά, λέγοντας σχετικά: «Δεν μπορώ να πω ότι το έχει κάνει. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουμε».

«Θα γύριζαν μπούμερανγκ οι κυρώσεις για τους S-400»

Ο ίδιος ρωτήθηκε, ασφαλώς, και τι θα έκανε η χώρα του στην περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ απέφευγε να χορηγήσει αυτήν την εξαίρεση στην Τουρκία για τους S-400.

Ο Καλίν, λοιπόν, είπε ότι η Τουρκία θα περιμένει να δει την έκταση των κυρώσεων, όμως ελπίζει πως δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο.

«Οι απειλές και οι κυρώσεις θα ήταν πολύ αντιπαραγωγές, θα γύριζαν μπούμερανγκ και δεν θα είχαν θετικά αποτελέσματα», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: Δωρεές άνω των 750 εκατ. ευρώ για την Παναγία των Παρισίων

Loading