INTIME

Τσίπρας: «Τους άνοιξε η όρεξη για απολύσεις» (vd)

Δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε εκτάκτως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές και μία ημέρα μετά το “καμπανάκι” της Κομισιόν για το κόστος των παροχών.

propoli

Με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις ανησυχίες για το κόστος των παροχών και τον κίνδυνο μη επίτευξης των στόχων για το πλεόνασμα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών “άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα, όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις επιλογές μας”.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προειδοποίηση και για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, με την επαναφορά του 1 προς 5.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας έξω από το Μαξίμου:

«Μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, εντούτοις είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα στήριξης και εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σήμερα, όλα όσα είπα τότε, επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη, τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα, όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, να δρέψουν σήμερα τους καρπούς των θυσιών τους.

Σήμερα έφθασαν, μάλιστα, στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο από το 2014, τότε που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Μητσοτάκης. Πριν δηλαδή αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε διότι ακόμη και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο 1 προς 5 στο Δημόσιο ενώ εμείς έχουμε κατακτήσει, με σκληρές διαπραγματεύσεις, και έχουμε πετύχει το 1 προς 1.

Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξή τους και να ζητούν μέτρα λιτότητας και απολύσεις. Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια είναι το πιο κρίσιμο. Να συγκρίνουμε προγράμματα και κυρίως να έχουμε πλήρη επίγνωση.

Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια χάρη στις θυσίες του λαού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες των μνημονίων, στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας.

Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων στην κρίσιμη κάλπη της 7ης Ιουλίου».

Loading