Τσαβούσογλου: «Κακομαθημένο παιδί ο Καμμένος»

Υπονοούμενα ακόμη και για…ατύχημα στο Αιγαίο εξαπέλυσε σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε συνέδριο της ακαδημίας χωροφυλακής και ακτοφυλακής για τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε και «κακομαθημένο παιδί».

propoli

«Σήμερα στο Αιγαίο δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Και στέλνουμε μια προειδοποίηση στην Ελλάδα. Έχετε ένα κακομαθημένο παιδί. Έτσι αποκαλούν τον υπουργό Άμυνάς τους και λένε «έχουμε ένα κακομαθημένο παιδί. Ε, τότε συγκρατήστε το «κακομαθημένο σας παιδί» για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μ. Τσαβούσογλου.

Και πρόσθεσε: «Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια «πολύ φιλική προειδοποίηση». Δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

«Ούτε να το φαντάζονται»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν έμεινε όμως εκεί. Συμπλήρωσε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Και τα προβλήματα του Αιγαίου είναι σ’ αυτό το πλαίσιο».

Και σχετικά με τα σχέδια της Τουρκίας συμπλήρωσε: «Πηγαίνουμε δυτικά της Κύπρου, από το Βορρά έως το Νότο, σε περιοχές που μας καλεί η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και στη δική μας ΑΟΖ, και θα κάνουμε γεωτρήσεις με τα δικά μας ερευνητικά πλοία».

Για να καταλήξει πως «υπενθυμίζουμε σε κάποιους ανθρώπους που ονειρεύονται, μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατιώτες, ούτε να το φαντάζονται. Ξυπνήστε αν ονειρεύεστε τέτοιο όνειρο».

Loading