Τσαβούσογλου: «Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο»

Με μήνυμα που απέστειλε σήμερα από την Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο, σε μια προσπάθεια «δίκαιης μοιρασιάς» των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

propoli

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με πραγματικά βήματα» τόνισε συγκεκριμένα, ο Μ. Τσαβούσογλου στο περιθώριο του συμποσίου που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας με τίτλο: «Νόμος και Πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες γεωτρήσεων γύρω από την Κύπρο. Δεν προσπαθούμε να «μαλώσουμε» με κανένα. Ο στόχος μας είναι η δίκαιη μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πόρων. Ωστόσο όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν θα αφήσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας, της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και των Τουρκοκυπρίων να παραβιαστούν στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου».

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας έρχονται λίγες ημέρες μετά την τριμερή σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στην Ελούντα, όταν και το τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε στα περί «συνιδιοκτησίας» της Κύπρου, όσον αφορά την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών.

Loading