Τσακαλώτος: «Μην ανησυχείτε για τις εξαγγελίες Τσίπρα»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και να κατευνάσει την ανησυχία των δανειστών για τις επικείμενες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ.

propoli

«Μην ανησυχείτε, δεν θα είναι τίποτε ανησυχητικό», φέρεται να απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στους εκπροσώπους των θεσμών, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Μπορεί το θέμα να μην απασχόλησε επισήμως το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, ωστόσο στο περιθώριο της συνεδρίασης εκπρόσωποι των δανειστών προσέγγισαν τον Έλληνα υπουργό, για να ενημερωθούν για όσα πρόκειται να ειπωθούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσακαλώτος, λοιπόν, φέρεται να τους καθησύχασε ότι δε θα ακούσουν κάτι που θα ανατρέψει τα συμφωνηθέντα και θα επαναφέρει τις… φουρτούνες για την ελληνική οικονομία.

«Δε θα τεθεί σε κίνδυνο ο στόχος του πλεονάσματος»

Παράλληλα, Ελληνας αξιωματούχος διαβεβαίωνε πως ο στόχος του 3,5% πλεονάσματος δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο, την ώρα που Ευρωπαίοι συνάδελφοί του σχολίαζαν αρνητικά την προοπτική της αναδίπλωσης της κυβέρνησης στο θέμα των περικοπών των συντάξεων.

«Αυτά που έχουν συμφωνηθεί, έχουν συμφωνηθεί. Είναι θέμα εμπιστοσύνης να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Εφόσον έχετε αποφασίσει ένα πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, αυτό το πακέτο μέτρων δεν μπορεί να αλλάξει», έλεγαν οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα πάντα με τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ.

«Καμία μονομερής ενέργεια»

Η ελληνική πλευρά φέρεται να απαντούσε ότι η δημοσιονομική κατάσταση σήμερα είναι διαφορετική από εκείνη του 2017, όταν είχε συμφωνηθεί η περικοπή των συντάξεων, καθώς και να διαβεβαίωνε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα «δεν θα κάνει κάτι μονομερώς, χωρίς τη συμφωνία των θεσμών».

Loading