INTIME

Τώρα θυμήθηκαν το αναπτυξιακό πακέτο!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Στο Μαξίμου συνεχίζουν την επιχείρηση διασκέδασης των εντυπώσεων για το ότι, μολονότι εκείνοι χτυπούν τα νταούλια, οι αγορές δεν χορεύουν!

propoli

Σε αυτό το πλαίσιο το τελευταίο αφήγημα κυβερνητικών πηγών στο Politik είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ δεν θα ανακοινώσει μόνο ένα κοινωνικό πακέτο για το οποίο μας ξορκίζουν ότι δεν θα αφορά παροχολογία, αλλά κι ένα αναπτυξιακό μαζί, για το οποίο ευελπιστούν πως θα λάβει θετικά σχόλια από τους υποψήφιους επενδυτές.

Οι αγορές είναι λογικό να ανησυχούν, γιατί βασίζονται σε δημοσιεύματα τα οποία δεν απηχούν το τι θα πει πραγματικά ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Προφανώς κι αυτές οι αντιδράσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν το περιεχόμενο της ομιλίας, το οποίο ακόμα διαμορφώνεται” μας αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ανοίγουν στόματα κατά Κοντονή

Στο μεταξύ, ανοίγουν όλο και περισσότερα στόματα για την αποπομπή του Σταύρου Κοντονή από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως πληροφορούμαστε, μάλιστα, πίσω από την αίτηση αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου της Energa φέρεται να βρίσκεται η υπογραφή πρώην δικαστικής λειτουργού η οποία συνεργάζεται με το γραφείο δικηγόρου ο οποίος διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με τον κ. Κοντονή, ο οποίος μάλιστα τον είχε υποστηρίξει κόντρα στον επίσημο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δικηγορικές εκλογές.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, εξάλλου, αποδίδουν την πρωτοβουλία Κοντονή για τη δημιουργία δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αγία Παρασκευή και στο Περιστέρι στην επιθυμία του να είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές κι όχι στη μονοεδρική κι επομένως επικίνδυνη Ζάκυνθο όπου εκλεγόταν μέχρι και σήμερα.

«Το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν έχει ούτε χαρτί κι ο κ. Κοντονής ήθελε να δημιουργήσει άλλα δύο. Από την πολυδιάσπαση μόνο οι μεγαλοδικηγόροι με τους πολλούς συνεργάτες θα μπορούσαν να κερδίσουν».

Από την άλλη, ακούγονται θερμά λόγια για τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να συναντήσει τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, στα γραφεία του ΔΣΑ κι όχι στο υπουργείο, δείγμα, όπως λέγεται, μιας πιο συμβιβαστικής γραφής σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Όπως, όμως, μας επισημαίνεται με νόημα άλλος είναι το πραγματικό αφεντικό στο χώρο της Δικαιοσύνης κι αυτός δεν είναι άλλος από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Loading