INTIME

Τώρα χαμηλώνουν τους τόνους στο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιχειρούν τώρα να υποβαθμίσουν το επεισόδιο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Τρίτης, το οποίο ωστόσο οι ίδιοι διόγκωσαν με στοχευμένη διαρροή τους προκειμένου να ενισχύσουν το ηγετικό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ!

Κι αυτό γιατί και οι ίδιοι συνειδητοποίησαν πως δεν συμφέρει κανένα η εσωστρέφεια τη δεδομένη χρονική στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να μετατραπεί από κόμμα σε παράταξη στο δρόμο προς το συνέδριο, που προσδιορίζεται το πιθανότερο για τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Τώρα, άλλωστε, παρατηρούν πως η εισήγηση του κ. Τσίπρα για την επάνδρωση των καίριων αξιωμάτων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έγινε αποδεκτή από όλους χωρίς ενστάσεις.

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζουν στους βουλευτές της επαρχίας που δεν θέλουν να καταβάλλουν, όπως υποχρεούνται από τον Κώδικα Δεοντολογίας του κόμματος, το 40% των αποδοχών τους στο ΣΥΡΙΖΑ πως έχουν υπογράψει σχετικώς και πως ήταν όρος για να κατεβούν υποψήφιοι.

Παρατηρούν, επίσης, πως ως αξιωματική αντιπολίτευση το κόμμα έχει περισσότερη ανάγκη ο ένας από τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες κι ο ένας από τους δύο αποσπασμένους που δικαιούται ο κάθε βουλευτής να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Κουμουνδούρου για την καλύτερη επεξεργασία του νομοθετικού έργου.

Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον δεν υπάρχει το μαξιλαράκι ασφαλείας της επεξεργασίας των νομοσχεδίων από τα υπουργεία που έλεγχε μέχρι προσφάτως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, επομένως, θεωρείται πολύ δύσκολο έως απίθανο να γίνει το χατίρι στους βουλευτές.

Δεν έληξε η αυτοκριτική

Οι ίδιες κομματικές πηγές, μάλιστα, καλούν με νόημα τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην βλέπουν την εκλογική τους περιφέρεια ως βιλαέτι τους, αλλά να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για την όσο το δυνατό γρηγορότερη επάνοδο στην εξουσία.

Η αυτοκριτική, πάντως, για το εκλογικό αποτέλεσμα δεν έληξε με τις πρόσφατες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, αλλά θα συνεχιστεί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφού ο τρόπος που προχωρά και η ανασυγκρότηση του κόμματος δεν βρίσκει όλους σύμφωνους.

Loading