INTIME

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά στη Βουλή

Από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών», ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ και μέλη των Κρατικών Ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

propoli

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας για τις ελάχιστες προϋποθέσεις για προαγωγή κινητικότητας εργαζομένων μεταξύ των κρατών μελών με τη βελτίωση απόκτησης και διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης.

Επίθεση από ΝΔ

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς.

«Ο κ. Τσίπρας, με την παροιμιώδη του έπαρση, ισχυρίστηκε σήμερα ότι η κυβέρνηση του πέτυχε ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Θα τον διορθώσουμε», αναφέρει αρχικά.«Δεν είναι μικρό, αλλά τεράστιο το θαύμα που πέτυχε: Πήρε μια οικονομία έτοιμη να βγει από τα μνημόνια, την χρέωσε με 100 δις ευρώ, και έχει το θράσος να υπερηφανεύεται ότι επιστρέφει κάποια αναδρομικά στους πολίτες, ενώ τους ρήμαξε στους φόρους εδώ και 4 χρόνια», επεσήμανε η Ν.Δ.

Loading