INTIME

«Υπόγεια συμφωνία Τσίπρα- Γιώργου Παπανδρέου»

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Είναι δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει- το κάνει ήδη άλλωστε- την πόλωση προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, του 2015.

Δεν πρόκειται, όμως, να το παρακάνει”, όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά συνεργάτης του κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι η πόλωση ευνοεί και τη ΝΔ.

Αν, εξάλλου, πρώτος στόχος παραμένει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, ο εναλλακτικός είναι να μην έχει αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι αυτό θα επιτευχθεί κι αν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου κι όχι μόνο.

Από τη Λάρισα και πάνω και χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών η Ένωση Κεντρώων, οι ΑΝΕΛ και, βεβαίως, η Χρυσή Αυγή έχουν αναπτύξει κάποιου είδους δυναμική το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η αποκαθήλωση του καραμανλισμού

Την ίδια ώρα, μόνο τυχαίες δεν είναι οι κλιμακούμενες επιθέσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- σήμερα Δευτέρα ήταν η σειρά του Νίκου Φίλη, είχε προηγηθεί ο κ. Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα- στη διακυβέρνηση Καραμανλή του 2004- 2009 και στα ελλείμματα που δημιούργησε κι οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Κι αυτό γιατί στόχος είναι η προσέλκυση όχι μόνο των ανθρώπων του Γιώργου Παπανδρέου- και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού σε βάθος χρόνου-, αλλά και των παπανδρεϊκών ψηφοφόρων που ενδεχομένως να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ για συναισθηματικούς και μόνο λόγους.

Άλλωστε οι ψηφοφόροι του κεντροαριστερού φορέα είναι ως επί το πλείστον άνω των 60- 65 χρόνων με σαφείς αναφορές και στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο και για υπόγεια σχετική συμφωνία Τσίπρα- Παπανδρέου η οποία θα αποτυπωθεί και στη συμπλήρωση του ευρωψηφοδέλτιου του ΣΥΡΙΖΑ με προσωπικότητες με ευθεία αναφορά στον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ.

Όπως κι αν έχει, στο Μαξίμου, τη δεδομένη χρονική περίοδο τουλάχιστον, εκτιμούν πως η αποκαθήλωση του καραμανλισμού είναι πιο επικερδής πολιτικώς από την αβάντα στους καραμανλικούς σε βάρος των μητσοτακικών στο εσωτερικό της ΝΔ.

Loading