INTIME

Φάμελλος: «Καμία συναίνεση στην απόκρυψη των σκανδάλων»

«Δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση στην απόκρυψη των σκανδάλων», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ1.

propoli

«Αυτή την περίοδο που βγαίνουμε από την κρίση, ποιος Έλληνας πολίτης δεν θέλει να διαλευκάνουμε αυτή την πιθανή σκιά ή τη σύνδεση της πολιτικής ηγεσίας με συμφέροντα; Όταν μάλιστα αυτή η κρίση χαρακτηρίστηκε από δύο σκάνδαλα υψηλού κόστους που υπερχρέωσαν τη χώρα, τα φάρμακα και τα εξοπλιστικά;», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, «η αντιπολίτευση κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη προκειμένου να χρεώσει σχέσεις διαπλοκής και διαφθοράς σε πολιτικά πρόσωπα προηγούμενων διακυβερνήσεων. Όμως αυτό που διαχωρίζει αυτή την κυβέρνηση από τις προηγούμενες είναι ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρχει αυτό ως πρακτική, η παρέμβαση δηλαδή στη δικαιοσύνη για πολιτικούς σκοπούς».

«Πρέπει να δημιουργηθούν κανόνες»

Από την άλλη πλευρά, όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ, δεν μπορούν να παραβλεφθούν υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τα ταμεία των κομμάτων του δικομματισμού και τη Siemens μέχρι υπόδικους πολιτικούς ή πολιτικούς που είναι ήδη καταδικασμένοι:

«Ως εκπρόσωποι των πολιτών αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι κανένας από εμάς δεν πρέπει να επιτρέψει να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να δημιουργηθούν κανόνες ώστε να αποτρέψουμε την γκρίζα σχέση της πολιτικής με τα οικονομικά συμφέροντα, με τους καναλάρχες, με τις τράπεζες με μόνο στόχο την ανανέωση της παραμονής στην εξουσία. Η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν θέλουμε την επαγγελματοποίηση της πολιτικής, τη μονιμότητα και την οικογενειοκρατία στην πολιτική».

«Οι πολίτες δεν συναινούν στο να κρυφτούν σκάνδαλα»

Απαντώντας σε ερώτηση για το πνεύμα συναίνεσης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και την ταυτόχρονη έρευνα για Κώστα Σημίτη, ο κ. Φάμελλος απάντησε:

«Δεν θα δεχόμασταν να κρυφτεί η αλήθεια. Συναίνεση είναι να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να είναι καθαρότερη η δημοκρατία μας, να είναι πιο διάφανη και υγιής. Δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση στην απόκρυψη. Η κοινωνία, οι πολίτες αυτής της χώρας δεν συναινούν στο να “κρυφτούν” τα σκάνδαλα».

Loading