Φάμελλος: «Τίμια η συμφωνία των Πρεσπών»

«Δειλή» χαρακτήρισε την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σε συνέντευξή του, στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Θεσσαλονίκης, και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

propoli

Παράλληλα, σχολιάζοντας την επίθεση, πρόσθεσε ότι «πρόκειται για επίθεση κατά της Δημοκρατίας και της Δημοσιογραφίας», η οποία Δημοκρατία, όπως τόνισε «δεν εκφοβίζεται».

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη στην διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, ο κ. Φάμελλος, δήλωσε ότι «γίνεται μία προσπάθεια να αναγεννηθεί το μαύρο μέτωπο του φασισμού», ενώ επέστησε την προσοχή,  και για τα φαινόμενα κατά τα οποία «προσπαθούν να εισχωρήσουν μέσα στα σχολεία μηνύματα κατά της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, τόνισε ότι «ο Τσίπρας ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να αποδείξει πόσο τίμια και πατριωτική είναι η συμφωνία των Πρεσπών και τα οφέλη τα οποία αναμένεται με την επικύρωσή της να δημιουργήσει στη βόρεια Ελλάδα». Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων, αναμένεται «να τελειώσουν οι ακραιότητες που παρατηρούνται» από την πλευρά των Σκοπίων.

Στις δηλώσεις του τόνισε τα θετικά αποτελέσματα που αναμένεται να προσφέρει στη χώρα η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς όπως δήλωσε «σήμερα η Ελλάδα είναι χαμένη από την κατάσταση που επικρατεί, και πρέπει να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο momentum».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «η χώρα μας αλλά και συνολικά τα Βαλκάνια αναμένεται να έχουν περισσότερα δικαιώματα».

Στόχος η υλοποίηση της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα

Από την άλλη πλευρά, στο ζήτημα που αφορά την κλιματική αλλαγή,  ο κ. Φάμελλος, τόνισε ότι «στην Πολωνία σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών, συμφωνήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ο δρόμος για την υλοποίηση της συμφωνίας των Παρισίων».

Αποκάλυψε ότι με βάση τις εκτιμήσεις που έδειξε η πρόσφατη διακυβερνητική διάσκεψη για το κλίμα, με τον τρόπο με τον οποίον εξελίσσονται τα πράγματα το 2100, υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί η θερμοκρασία παγκοσμίως κατά 3 βαθμούς.

Όπως δήλωσε «στην ηλεκτροπαραγωγή στόχος για το 2030, το 63% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειες», ενώ ξεκαθάρισε πως ήδη «είμαστε στο 32%».

Τέλος, αποκάλυψε ότι με το τέλος της διαβούλευσης, αναμένεται να ανακοινωθεί χρηματοδότηση ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα δοθούν για μεγάλες αλλαγές στο θέμα της ηλεκτροκίνησης και κυρίως στον τομέα των κτηρίων.

Loading