Φίλης: «Ψήφο κατά συνείδηση για το όνομα»

Την δική του άποψη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ αλλά και τον τρόπο που θα φτάσει να ψηφιστεί αυτή από το ελληνικό κοινοβούλιο, κατέθεσε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρώτου Θέματος».

propoli

«Θέλω να έχω μια ενημέρωση επίσημη, από τις εφημερίδες που διαβάζω τις εκατέρωθεν δηλώσεις βλέπω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες μιας συμφωνίας στο άμεσο μέλλον. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το timing, έχω εμπιστοσύνη όμως στη κυβέρνηση ότι θα κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, έχω τη μεγάλη αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία» τόνισε αρχικά για το θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αν οι βουλευτές ψηφίσουν κατά συνείδηση όπως λέει το Σύνταγμα, τότε θα υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία, η καλή πολιτική σκοπιμότητα. Ένα τέτοιο ζήτημα λύνεται με ευρύτερες συναινέσεις και επιβάλλει να επιδιώξουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Βουλή. Μπορεί να περάσει και με 200 βουλευτές».

«Κινδυνεύει με θάνατο, ένας απεργός πείνας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε με την υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Νίκος Φίλης, τόνισε ότι «το σημαντικό θέμα είναι ότι κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει. Είμαι υπέρ του να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλιώς η πολιτεία δίνει την εντύπωση μιας εκδικητικής τακτικής απέναντι σε φυλακισμένους και δεν ξέρω ποιος θα πάρει την ευθύνη αν συμβεί, ο μη γένοιτο κάτι πολύ κακό. Άλλωστε ο ίδιος ο Κουφοντίνας δεν είναι από τους ανθρώπους που υποχωρούν εύκολα. Άρα τι θα κάνουμε; Θα ανοίξουμε τώρα βεντέτα με έναν φυλακισμένο;»

Επίσης σχετικά με την επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη υπογράμμισε ότι είναι άλλη η φύση της ενέργειας από αυτή που προβλήθηκε στην αρχή με τον πυροβολισμό του αστυνομικού του κ. Βαρβιτσιώτη. «Πρόκειται» εξήγησε «για επίθεση σε μια ένωση δικαστών που είναι δίπλα στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη. Ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία του Δ. Κουφοντίνα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να κάνει κανείς τέτοιες ενέργειες».

Loading