«Φοβούνται τον Τσίπρα γιατί τον σέβονται Ευρωπαίοι-Αμερικανοί»!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

«Γιατί ένα κόμμα που προηγείται με δέκα μονάδες στις δημοσκοπήσεις καταφεύγει στον εθνικισμό και στη λάσπη για να αντιμετωπίσει έναν πρωθυπουργό που, όπως ισχυρίζεται, βρίσκεται σε αποδρομή»;

Αυτό το ερώτημα θέτει στο Politik κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος σπεύδει ο ίδιος να δώσει την απάντηση:

«Η ΝΔ κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικώς παίζουν τα ρέστα τους, με τη συνδρομή κυρίως των μέσων ενημέρωσης των ποινικώς διωκόμενων Βαγγέλη Μαρινάκη και Θέμου Αναστασιάδη, γιατί δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, γιατί γνωρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και λύνει επ’ εθνική ωφελεία το Μακεδονικό, ενώ παραδέχονται εμμέσως το ηθικό του πλεονέκτημα και γι’ αυτό στοχοποιούν την οικογένειά του.

Εκείνοι που αγοράζουν πανάκριβα σπίτια στο Παρίσι μέσω οφσόρ και οι οποίοι δεν πληρώνουν τα δάνειά τους είναι τουλάχιστον υποκριτικό να αμφισβητούν την εντιμότητα του πρωθυπουργού», υπογραμμίζει ο ίδιος παράγοντας.

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου αποδίδουν τον εκνευρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο ότι ο κ. Τσίπρας από αποσυνάγωγος το 2015 έχει μετατραπεί σε κάτι παραπάνω από αξιόπιστο συνομιλητή των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, καθώς και σε πολιτικό παίκτη με χαρακτηριστικά αφοσιωμένου ευρωπαϊστή, ο οποίος υλοποίησε τις δεσμεύσεις τις οποίες ανάλαβε καλύτερα από κάθε άλλο προκάτοχό του.

«Τον φοβούνται γιατί τον σέβονται Ευρωπαίοι κι Αμερικανοί», προσθέτει ο ίδιος άνθρωπος.

«Όχι κάτι παραπάνω από συμμετρική αντίδραση»

Η υπόγεια σύγκρουση, εξάλλου, με τη Ρωσία με αφορμή την απέλαση των Ρώσων διπλωματών τον ανέβασε πολύ και στην εκτίμηση του Ντόναλντ Τραμπ, όπως είχε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την ευκαιρία να το αντιληφθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα.

Σε σχέση με τη Ρωσία, κυβερνητικές πηγές μας αναφέρουν πως δεν αναμένουν κλιμάκωση της αντίδρασης από την πλευρά του Βλαντίμιρ Πούτιν πέρα από τη συνήθη για τη Μόσχα «συμμετρική αντίδραση», η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι η απέλαση τεσσάρων Ελλήνων διπλωματών.

Κατά τα άλλα αναμένεται, μετά από την έντονη προηγούμενη, μια ήσυχη καλοκαιρινή εβδομάδα από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός έχει αφήσει το καλεντάρι του κενό από κάποια σημαντική κυβερνητική ή κομματική υποχρέωση.

 

Loading