Φώφη Γεννηματά: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται»

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξαπέλυσε από τις Σέρρες η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν κάθε λόγο να φοβούνται το ΚΙΝΑΛ.

propoli

Μιλώντας σε στελέχη και παράγοντες του Κινήματος Αλλαγής, άσκησε έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας πως: «παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους».

«Βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής μας ο πατριωτισμός»

Σύμφωνα με την κα. Γεννηματά: «Πρόκειται για παραχωρήσεις ανιστόρητες, επικίνδυνες» οι οποίες «αντί να κλείνουν παλιούς λογαριασμούς ανοίγουν νέους». Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι «η παράταξη μας ήταν και παραμένει βαθιά και ειλικρινά πατριωτική. Ο πατριωτισμός ήταν και είναι ο βασικός χαρακτήρας της πολιτικής μας» διαβεβαίωσε και διαχώρισε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής από το «εθνικιστικό και ακροδεξιό ντελίριο παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας».

Για το θέμα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στη Τουρκία δήλωσε ότι «ο κ. Ερντογάν εκβιάζει, απειλεί, ζητά απαράδεκτες ανταλλαγές. Η κυβέρνηση που αρχικά υποβάθμισε το γεγονός, στη συνέχεια ζητούσε την απελευθέρωσή τους και τώρα ο κ. Τσίπρας ζητάει να δικαστούν. Αλήθεια πιστεύει ότι μπορούν να έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία; Δεν φρόντισε να εξασφαλίσει πίεση ούτε από την πλευρά του ΝΑΤΟ. Πήγε, τα έδωσε όλα, και δεν πήρε τίποτα για τη χώρα».

«Ο Τσίπρας δεν είναι αδέξιος. Είναι δεξιός και με τη βούλα»

Αναφερόμενη στα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, ανέφερε για τον πρωθυπουργό: «Όχι! Δεν είναι αδέξιος. Είναι δεξιός και με τη βούλα! Φορέσει δεν φορέσει γραβάτα, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού. Το δε κουστούμι που έφτιαξε – στενός κορσές για τους πολίτες – ταιριάζει μόνο στον κ. Μητσοτάκη. Έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός του».

Loading