ΙΝΤΙΜΕ

Χουντικό παραλήρημα Λαγού στη Βουλή

Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός προέβη σε παραλήρημα, τονίζοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι στην εξέγερση του 1973 δεν υπήρξαν νεκροί.

propoli

Η αντίδραση ωστόσο των εκπροσώπων από τα άλλα κόμματα ήταν άμεση και σφοδρή. «Δεν μπορεί στην αίθουσα του Κοινοβουλίου να ακούγονται τέτοιες ιστορικές ανακρίβειες από οπαδούς της δικτατορίας» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, ενώ η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ είπε: «Τα όσα ακούστηκαν είναι αισχρά. Τους νόμους για τους δολοφόνους και εγκληματίες πρέπει να τους ξαναδούμε γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα».

Στο μεταξύ ο Γιάννης Λαγός επιχείρησε να ξαναπάρει τον λόγο, ωστόσο ο προεδρεύων της Βουλής, Γιάννης Λαμπρούλης από το ΚΚΕ του έκλεισε το μικρόφωνο. «Παραχαράσσετε την ιστορία. Τι να μας πείτε;  Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας, όπως ακούστηκε; Ύμνους στη χούντα και το φασισμό δεν δεχόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια έκλεισε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Καρράς ο οποίος τόνισε πως «αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο, δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την αίθουσα και δεν θα είχαμε την ευκαιρία να μιλάμε».

Loading