Χρηστίδης: «Σε απομόνωση στην Ευρώπη ο Τσίπρας»

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και την κυβέρνηση άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά», στο Flash Radio 99,4 και τον Θόδωρο Παπαδόπουλο.

propoli

«Οι πολίτες στρέφουν την πλάτη τους στην πολιτική, γιατί θεωρούν ότι όλοι είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι. Να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχουν και άνθρωποι με ηθική και αξίες. Είμαι ανάμεσα σε αυτούς που μπήκαν στο ΠΑΣΟΚ σε πολύ δύσκολες στιγμές και παραμείναμε», δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, κληθείς να σχολιάσει τις μεταγραφές του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας συμπορεύεται ακόμα και σήμερα με τους ΑΝΕΛ. Πέρα από το ότι διέλυσε τους ΑΝΕΛ, κρατώντας πέντε βουλευτές τους, δεν έχει παραιτηθεί από τον κρατικό μηχανισμό και κανένα στέλεχος που είχε διοριστεί από τους ΑΝΕΛ. Αφού χορήγησε την αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη, την ίδια ώρα ασχολείται μόνο με μας. Είναι εθνικής σημασίας το ποιος θα επικρατήσει ως πόλος στην κεντροαριστερά».

Ερωτηθείς εάν κάνει κακό ή καλό στο ΚΙΝΑΛ μία μεταγραφή όπως αυτή του κ. Μωραΐτη, που μέχρι προσφάτως έβριζε τον πρωθυπουργό, ο κ. Χρηστίδης σχολίασε:

«Αλληλεγγύη και συμπάθεια σε όλους αυτούς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τον πρωθυπουργό σε όλες τις κωλοτούμπες που έχει κάνει και, αντί να υπουργοποιεί αυτούς, επιβραβεύει αυτούς που έλεγαν ότι “το όνομά μας είναι η ψυχή μας”. Δεν επιβραβεύει αυτούς που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με όλο το κόστος που επωμίστηκαν -ειδικά οι βουλευτές από τη Βόρεια Ελλάδα-, αλλά επιβραβεύει αυτούς που ξεπουλήθηκαν για τρεις μήνες, για να προσφέρουν ένα δήθεν σοσιαλδημοκρατικό μανδύα στην κυβέρνηση».

Κληθείς να απαντήσει ποιος εκφράζει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε:

«Ο κ. Τσίπρας έφαγε πόρτα από τους Πράσινους -η κα Σκα Κέλερ ήρθε στην Ελλάδα και ούτε που τον συνάντησε-, ο κ. Μελανσόν ζήτησε να πεταχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών δεν προσεκλήθη καν. Είναι σε μία απομόνωση στην Ευρώπη και μόνο στην Ελλάδα προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι με αυτούς που έχουν περάσει από over 4,5 κόμματα.

Πρόκειται για μία επίπλαστη προσπάθεια διεύρυνσης. Όποιος κάνει τέτοια συνονθυλεύματα, όπως αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας, μόνο το μήνυμα θολώνει και θα το βρει μπροστά του. Ήδη στη διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση υπήρξαν διαρροές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές δυσκολεύεται ακόμα και να συγκροτήσει ψηφοδέλτια».

Loading