Χρηστίδης: «Θα προτείνουμε ΠτΔ από τον προοδευτικό χώρο»

Βολές κατά του Πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι «εμπλέκει τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στα μικροκομματικά του παιχνίδια» εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

propoli

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Χρηστίδης είπε πως η πρόθεση του Αλ. Τσίπρα «να στηρίξει πολιτικό πρόσωπο από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, που εκφράζει τη συντήρηση στη χώρα, δείχνει σε ποια κατεύθυνση θέλει να στείλει τη χώρα».

«Εμείς λέμε προοδευτικός Πρόεδρος»

Επεσήμανε παράλληλα πως το Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του ΠτΔ πρόσωπο από τον προοδευτικό χώρο, ενώ έκανε λόγο για «πλήρη ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.». «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει έναν συγκεκριμένο συμβολισμό. Δεν υπάρχει ζήτημα σε ό,τι αφορά το φυσικό πρόσωπο. Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, με τις όποιες διαφωνίες που μπορεί να έχουμε στη διάρκεια της πορείας του, όταν κάποιος αναλαμβάνει τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας ξέρουμε πώς να σταθούμε. Αυτό δεν το έκανε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος, ο κ. Σκουρλέτης και πολλοί ακόμη, όταν έλεγαν στον κ. Κάρολο Παπούλια αυτά τα οποία έλεγαν. Η ουσία είναι πως Τσίπρας και Σπυράκη ταυτίζονται, εμείς είμαστε στην άλλη μεριά και λέμε, προοδευτικός Πρόεδρος για να έχουμε και τον συμβολισμό και την ουσία για το πού πρέπει να πάει η χώρα», ανέφερε.

Για τη συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης – τραπεζών για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι το κόμμα του τη μελετάει. Εκτίμησε πάντως ότι «η πρόταση αυτή είναι πολύ κατώτερη απ’ αυτή που είχαμε καταθέσει εμείς πριν από δύο χρόνια» και πρόσθεσε πως «αν είχαμε κινηθεί έγκαιρα και καλύτερα θα ήταν τα αποτελέσματα και καλύτερο consensus θα είχε βρεθεί ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και στους τραπεζίτες και θα το κινούσαμε και όλοι μαζί».

«Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ στην εφαρμογή ενός νέου νόμου, ο οποίος είναι πολύ χειρότερος από τον προηγούμενο, λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σελίδα και αυτό πρέπει να γίνει με τους πολίτες όρθιους. Θα καταθέσουμε ξανά την πρότασή μας έτσι ώστε να δούμε μήπως μπορούμε να βελτιώσουμε τη συζήτηση που έγινε ανάμεσα σε τραπεζίτες και κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Loading