Χριστοδουλάκης: «Ο κόσμος επιστρέφει στο ΚΙΝΑΛ»

Την εκτίμηση ότι έχουμε εισέλθει σε μια «μακρά προεκλογική περίοδο» εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

propoli

Από την πλευρά του, δήλωσε ότι 242 ονόματα έχουν ήδη αποφασιστεί ότι θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για τις εθνικές εκλογές. Ωστόσο δήλωσε ότι στον τομέα των αυτοδιοικητικών εκλογών, η παράταξη αντιμετώπισε και μια «ευχάριστη δυσκολία», λόγω της πληθώρας των υποψηφίων, όπως στην περίπτωση της Α’ και της Β’ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ότι  «ο κόσμος επιστρέφει σε εμάς (σσ Κίνημα Αλλαγής)», εξαίροντας το προφίλ της επικεφαλής της παράταξης Φώφης Γεννηματά, για την οποία τόνισε ότι στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Ακόμα, εκτίμησε ότι «είναι έντονα τα στοιχεία της πόλωσης» ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση και «ορισμένους ευρύτερα τους δεξιούς κύκλους» ότι «προσπαθούν να στοχοποιήσουν την παράταξη και να σπιλώσουν την ιστορίας της».

Στο ζήτημα που αφορά την αποκάλυψη σκανδάλων προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,  ο κ. Χριστοδουλάκης, αποδόμησε την επιχείρηση «αιωρούμενης λάσπης», όπως χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι «με δικό μας νόμο είναι μέσα ο Γιάννος Παπαντωνίου», ενώ συμπλήρωσε ότι «οι προσπάθειες να εμπλέξουν τον Σημίτη απέτυχαν».

Παράλληλα πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ότι «μετά τις κατηγορίες υπουργού της κυβέρνησης ότι άλλος υπουργός έχει δεχτεί  50 εκατομμύρια ευρώ για να εξαγοράσει ξένους αξιωματούχους», «η δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή είναι μάλλον μονόφθαλμη».

Loading