ΙΝΤΙΜΕ

Χωρίς «θα» και αυταπάτες στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Του Χρ. Τσαλικίδη
Με όχημα τον πολιτικό ρεαλισμό και χωρίς «θα» ή αυταπάτες «ανεβαίνει» στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 83η ΔΕΘ.

propoli

Οι στενοί του συνεργάτες βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» στην ομιλία του, σημειώνοντας με νόημα πως οι δεσμεύσεις του προέδρου της ΝΔ θα είναι τελεσίδικες και όχι προεκλογικής χρήσης.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του, η επικαιροποίησή τους θα αφορά μειώσεις φόρων και ρυθμίσεις «κόκκινων δανείων». Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη κάνει γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεσμευτεί προσωπικά για:

  • μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%,
  • μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15%,
  • μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%,
  • μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό στο 11%.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις των «κόκκινων δανείων» θα τις εντάξει σε ένα γενικότερο «πακέτο» ανακοινώσεων που θα έχουν στο επίκεντρο το λεγόμενο ιδιωτικό χρέος. Στόχος της ΝΔ είναι να εντοπιστεί και να βάλει το χέρι στην τσέπη ο «στρατηγικός κακοπληρωτής», ώστε μέσω ρυθμίσεων να «ανασάνει» εκείνος που πραγματικά δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις.

Τέλος, αναφορικά με την κοινωνική πολιτική που θα εφαρμόσει η δική του κυβέρνηση, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως «εργαλείο» στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Επί ποδός τα «γαλάζια» στελέχη

Εν αναμονή της σημερινής έλευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, σήμερα το απόγευμα ολοκληρώνονται όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πάνω από 250 στοχευμένες επισκέψεις κλιμακίων και συναντήσεις σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Σε αυτές προσθέστε 17 κεντρικές εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς και 13 μεγάλες εκδηλώσεις των «γαλάζιων» γραμματειών στο νομό Θεσσαλονίκης, όπου πήραν το λόγο περισσότεροι από 100 ομιλητές.

Μόνο χθες, για παράδειγμα, μετά τις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συνολικά πέντε εκδηλώσεις.

Η πρώτη της γραμματείας εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσια τομέα στο κέντρο πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του δήμου Παύλου Μελά, η δεύτερη της γραμματείας τοπικής αυτοδιοίκησης στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Δέλτα, η τρίτη της γραμματείας διεθνών σχέσεων στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς, η τέταρτη  της γραμματείας σχέσεων κοινωνίας-κόμματος στο κλειστό δημοτικό θέατρο Δήμου Νεάπολης-Συκεών και η πέμπτη της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού Δήμου.

Loading