Χ. Καστανίδης: «Η μη συμμετοχή Βενιζέλου στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ δεν κόστισε”

«Η μη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ είναι προφανές πως δεν κόστισε, αν κοιτάξουμε τα ποσοστά. Δεν είναι μπακαλική η πολιτική. Ο κ. Βενιζέλος είναι χρήσιμος στην πολιτική και δημόσια ζωή του τόπου», δήλωσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης μιλώντας στον Flash 99,4 και τους Θόδωρο Παπαδόπουλο και Σταμάτη Βαλασιάδη.

propoli

Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση του Σταμάτη Μαλέλη είπε πως «ο κ. Μαλέλης παραιτήθηκε από τη θέση του, παραμένει όμως μέλος του ΚΙΝΑΛ και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Είχε διαφωνίες αλλά δε γνωρίζω ποιες».

Όσο αφορά στη ΔΕΗ είπε πως το θέμα είναι τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία 3-4 χρόνια χωρίς να υπάρχουν αναπτυξιακές προοπτικές. Τόνισε πως “πρέπει να διασωθεί ο φορέας για να μην καταρρεύσει καθώς και να δει η εταιρεία το θέμα της παραγωγή ρεύματος με ήπιες μορφές».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ απάντησε πως «δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να μείνει στο 8%, θα πρέπει να αναπτυχθεί πολιτικά. Θα πρέπει το ΚΙΝΑΛ να το εμπιστευτεί ξανά ο κόσμος, να διασφαλίσει την πολιτική του αυτονομία, να ξαναπροκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου, να πει τις δικές του προτάσεις»

Όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην οποία ήταν αντίθετος από 2008 τόνισε: «Εξακολουθώ να πιστεύω πως το λιμάνι έπρεπε να παραμείνει δημόσια περιουσία, του κράτους. Όχι μόνο λόγω στρατηγικής του θέσης αλλά και για λόγους εθνικής άμυνας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τις μετοχές του δημοσίου, το λιμάνι είναι πια ιδιωτικός φορέας. Θα μπορούσαν να παραχωρηθούν εμπορευματικές δραστηριότητες σε ιδιώτες και να παραμείνει δημόσιο».

Loading