INTIME

Χ. Μπουκώρος: «Η κυβέρνηση ομολογεί την ήττα της»

Την εκτίμηση πως «η συνταγματική αναθεώρηση εξυπηρετεί απλώς την καταγραφή μιας συνταγματικής αναθεώρησης επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Flash Magazino στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το φλέγον ζήτημα των ημερών, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτίμησε πως «χάθηκε μια ευκαιρία για μια ουσιαστική».

Παράλληλα όμως τόνισε ότι χάθηκε και «η ευκαιρία που αφορά το άρθρο 16 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το άρθρο 24 και ο εκσυγχρονισμός τους και κυρίως η προσαρμογή τους στα σύγχρονα δεδομένα και σε όσα ισχύουν σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ευκαιρία χάνεται με ευθύνη της πλειοψηφίας η οποία αρνήθηκε να συζητήσει οποιαδήποτε από τις δικές μας βασικές προτάσεις, παρά το γεγονός ότι το πνεύμα το συνταγματικού νομοθέτη και το γράμμα του Συντάγματος απαιτούν ευρείες συναινέσεις και συγκλίσεις».

«Η κυβέρνηση ομολόγησε την ήττα της»

Ακόμα, ο Χ. Μπουκώρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση την στάση της Νέας Δημοκρατίας για το άρθρο 32(σσ εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας) διαφαίνεται πως είναι ομολογία ήττας και από τον τρόπο που τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός χθες στη βουλή, αλλά και από τα όσα είχαν προηγηθεί με πρωταγωνιστή τον εισηγητή της πλειοψηφίας και αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών τον κύριο Κατρούγκαλο. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια ακόμα κωλοτούμπα, και όπως σας είπα στην αρχική μου τοποθέτηση φαίνεται ότι περνάει με μεγάλη πλειοψηφία το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά προδόθηκε η αγωνία της κυβέρνηση ότι επίκειται η λαϊκή ετυμηγορία, η οποία θα είναι αυστηρή για τον κυβερνητικό βίο του κυρίου Τσίπρα και της κυβέρνησής του».

«Με ποιο δικαίωμα αιχμαλωτίζουν τις επόμενες γενιές;»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει την αναθεώρηση του άρθρου που αφορά την ίδρυση ελληνικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι «εδώ έχουμε την γειτονική Αλβανία, με ιδιωτικά αγγλόφωνα πανεπιστήμια, έχουμε την Κούβα, την Βενεζουέλα, την Βόρεια Κορέα, συστήματα που η σημερινή κυβέρνηση τα υποστηρίζει με πάθος, όπου η μη κρατική εκπαίδευση είναι παρούσα και προσφέρει στις νεολαίες των χωρών αυτών. Νομίζει κανείς ότι αν ψηφιστεί το άρθρο 16 θα φυτρώνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα σαν μανιτάρια;

Η μικρή αδελφή μας Κύπρος με 600.000-700.000 πληθυσμό, τον μισό δηλαδή της Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί τόσα πανεπιστημιακά ιδρύματα, και οι πληρωμές στην κυπριακή οικονομία το 2019 από την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ. Με ποιο δικαίωμα κρατάνε αιχμάλωτη τη χώρα και αιχμαλωτίζουν και τις επόμενες γενιές; Που το βρήκε αυτό το δικαίωμα μια κυβέρνηση η οποία έγινε κυβέρνηση και πλειοψηφία από το 4% εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες της κρίσης και υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες; Είναι ηθικό αυτό;».

Loading