Ψήφο εμπιστοσύνης μέσω Βουλής ζητάει ο Τσίπρας

Την πρόθεσή του να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας.

propoli

Ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ μετά τη συμφωνία για το Σκοπιανό και το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία θα γίνει δεκτή μέσω της ελληνικής Βουλής.

Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί ότι η ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία του ονόματος θα έχει τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

O κ. Τσίπρας πάντως ξεκαθάρισε ότι δε φοβάται τα συλλαλητήρια τα οποία ξεκινούν από τις Πρέσπες, κάνοντας ουσιαστικά σαφές ότι δεν υποχωρεί των θέσεών του και της συμφωνίας την οποία θέλει να… πάει μέχρι τέλους.

Γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι η κοινή γνώμη δεν είναι υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια, τουλάχιστον σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, εξ ου ίσως και η απόρριψη της ιδέας του δημοψηφίσματος.

Η σχέση του με τον Καμμένο

Ο πρωθυπουργός όπως ήταν αναμενόμενο κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο και το αν η διαφωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο θέμα είναι ικανή να… ρίξει την κυβέρνηση.

«Η προγραμματική συμφωνία με τους ΑΝΕΛ, δεν προέβλεπε ότι θα υπάρξει μία τόσο σημαντική πολιτική εξέλιξη στα Σκόπια. Η βασική προγραμματική συνεννόηση ήταν να σταματήσει το πλιάτσικο στη χώρα και να τη βγάλουμε από τα μνημόνια. Ο Πάνος Καμμένος δεν έδωσε σημασία στην πάγια θέση μας για το Σκοπιανό. Θέλω να ομολογήσω ότι ο Καμμένος έχει μία πάγια θέση, την οποία δεν του ζητώ να αλλάξει. Του ζητώ όμως ως υπεύθυνος μίας πατριωτικής κυβέρνησης να μην θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας, τώρα που είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός εκ των βασικών μας στόχων. Αν η άλλη πλευρά περάσει τους σκοπέλους, η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή και ο Πάνος Καμμένος θα τηρήσει τη στάση αρχής του. Ο Πάνος Καμμένος έχει τις αρχές και τις αξίες του αλλά δεν είναι έμπορος πατριωτισμού”, υπογράμμισε και τόνισε ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για να κάνει καριέρα όπως έκανε ο κ. Σαμαράς στον κ. Μητσοτάκη».

 

 

Loading