Ψαριανός: «Διαστροφή της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ»

Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποδόμησε σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο δημοσιογράφος και βουλευτής στην Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, Γρηγόρης Ψαριανός, υποστηρίζοντας ότι τα γεγονότα πρέπει να κρίνονται «μόνο εκ των υστέρων».

propoli

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ψαριανός τον χαρακτήρισε «διαστροφή της Αριστεράς», καθώς «κανένα αριστερό κόμμα δε θα συνεργαζόταν με αυτού του είδους την Δεξιά (σσ ΑΝΕΛ), μόνο και μόνο για να κάθονται στις καρέκλες τους».

Σχολιάζοντας την συμφωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, έκανε λόγο για «προχειρότητα», όπως και στην περίπτωση της Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς έγινε χωρίς την ενημέρωση της Εκκλησίας και των ιερέων, αλλά ούτε και με την σύμφωνη γνώμη τους.

Παράλληλα, στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, σχολίασε ότι πιθανότατα ήταν προσχεδιασμένο και προσυμφωνημένο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω αντιμέτρων, προκειμένου να παρουσιαστεί στην συνέχεια ως επιτυχία της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς, για το ζήτημα των αποκαλύψεων του κυρίου Κοτζιά, σε σχέση με ορισμένους Έλληνες διπλωμάτες, οι οποίοι φέρονταν να έχουν αναμειχθεί σε παράνομες δραστηριότητες, ο κ. Ψαριανός, εξέφρασε την επίθεση ότι οι αποκαλύψεις αυτές είναι μέρος της επιστολής παραίτησης, τις οποίες δίνει σιγά-σιγά στο φως της δημοσιότητας ο πρώην Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, σε σχέση με την υπόθεση, εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση εναντίον του κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «έδιωξε αυτόν που συμφωνούσε (σσ Κοτζιάς) και κράτησε αυτόν που διαφωνούσε(σσ Π. Καμμένος), καθώς είναι και αυτός που τον κάνει πρωθυπουργό».

«Ναι» σε μια ευρεία φιλελεύθερη παράταξη

Από την πλευρά του, ο κ. Ψαριανός, εκτίμησε ότι ο χρόνος των βουλευτικών εκλογών μπορεί να είναι πιο σύντομος από τον προκαθορισμένο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να στηθούν τετραπλές κάλπες τον Μάιο.

Ως προς τις εκτιμήσεις του για το μέλλον του Ποταμιού, εξέφρασε την αυτοκριτική του κόμματός του, καθώς έκανε λόγο για δύο μεγάλα λάθη τα οποία υπέπεσε το Ποτάμι, όπως αυτό της πιθανής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντικαθιστώντας στην ουσία τους ΑΝΕΛ, και το «μπες-βγες» στο ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ψαριανός υποστήριξε ότι το Ποτάμι θα πρέπει να διαδραματίσει μια σημαντική δύναμη σε μια μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τάχθηκε κατά της ολοκληρωτικής εξαφάνισης του κόμματος από τον πολιτικό χάρτη, καθώς  «εκπροσωπεί μια σημαντική δύναμη στο πεδίο του κέντρου».

Loading