Ψαριανός: «Το Ποτάμι έκλεισε τον κύκλο του»

«Δυστυχώς το Ποτάμι έκλεισε τον κύκλο του με δικά μας λάθη και με δική μας ευθύνη», τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθήνας, Γρηγόρης Ψαριανός.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σε σχέση με το χθεσινό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ο κ. Ψαριανός δήλωσε ότι «αυτή η αστυνομοκρατία, και ο βομβαρδισμός παιδιών και μεγάλων ανθρώπων, με ληγμένα χημικά και δακρυγόνα με ένα μίσος, ήταν απαράδεκτο και τρισάθλιο. Η κυβέρνηση του Τσίπρα πρέπει να ντρέπεται για αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε ένα απολύτως ειρηνικό συλλαλητήριο».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη παρούσα κυβέρνηση ως «τη χειρότερη που έχει γνωρίσει η χώρα», τονίζοντας πως «ο αρραβώνας ‘αριστεροδεξιών’ ακραίων έφεραν τους ‘Τσιπρο-Καμμένους’ στην εξουσία».

«Το Ποτάμι έκλεισε τον κύκλο του»

Από την πλευρά του, ο κ. Ψαριανός άσκησε δριμεία κριτική προς το Ποτάμι, εντάσσοντας παράλληλα και τον εαυτό του, ως υπαίτιο για το γεγονός ότι «το Ποτάμι έκλεισε τον κύκλο του».

«Το Ποτάμι κοινοβουλευτικά δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει πρόεδρος του κόμματος στη Βουλή, δεν υπάρχει αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Σπύρος Λυκούδης που εκπροσωπούσε το Ποτάμι, δεν υπάρχουν συμμετοχές του Ποταμιού στις επιτροπές της Βουλής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα λάθη που οδήγησαν στην «διάλυση» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ο κ. Ψαριανός τόνισε ότι «πρώτο λάθος, είναι ότι δεχθήκαμε να ψηφίσουμε, όχι εγώ, Πρόεδρο της Βουλής, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Μάρτιο του 2015. Δεύτερον είπα στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015 να καλέσουμε τον κόσμο σε αποχή, να μην συμμετάσχουμε σε αυτό το γελοίο και τρισάθλιο δημοψήφισμα που έτσι και ο αλλιώς ο Τσίπρας το έκανε πατσαβούρι. Δεν με άκουσαν. Τρίτον, τον Αύγουστο του 2015, όταν ο Τσίπρας έφερε το τρίτο μνημόνιο, εγώ ζήτησα από το Ποτάμι να μην το ψηφίσουμε αν ο Τσίπρας δε δεσμευτεί δημόσια ότι δεν θα πάει τη χώρα σε εκλογές. Τέταρτο και τελευταίο λάθος, η συμμετοχή μας στη δημιουργία του ΚΙΝΑΛ. Εγώ είχα ζητήσει από τον Θεοδωράκη να μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία».

Ερωτηθείς για το αν θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές, ο κ. Ψαριανός δήλωσε προς το παρόν άγνοια. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αποκλείεται να μετακινηθεί σε άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κίνηση την οποία χαρακτήρισε «ανέντιμη» και ως «ορισμό της αποστασίας».

Loading