ΙΝΤΙΜΕ

“Ο Πολάκης ξεφτίλισε στη Βουλή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli
Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποχωρήσει από τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη και να μην μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αν κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν παρών κατά την ομιλία του πρώην υπουργού του και οι βουλευτές του καταχειροκρότησαν τον ομιλητή.

Κι αυτό γιατί εκτίμησε πως οι ομιλίες στη Βουλή του ίδιου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ήταν τόσο καταιγιστικές που δεν υπήρχε λόγος να δοθεί περαιτέρω συνέχεια, ιδίως από τη στιγμή που υπήρχε ο «κίνδυνος» να ανταπαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, κομματικές πηγές αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος Πολάκης μετατράπηκε σε κατήγορο όλων εκείνων που με τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και σήμερα παριστάνουν τους τιμητές.

«Τους ξεφτίλισε», όπως μας είπε χαρακτηριστικά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένουν, εξάλλου, στο ότι με το να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης ασυλίας κι όχι του νόμου περί ευθύνης υπουργών- από τη στιγμή που οι μηνύσεις σε βάρος Πολάκη αφορούν την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων- παραβιάστηκε το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται πως παραβιάστηκε κι ο Κανονισμός της Βουλής κι αυτό γιατί ο κ. Πολάκης κλήθηκε να απαντήσει στις αιτιάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας μέσα σε μία μόνο ημέρα κι αποφασίστηκε η παραπομπή του στην Ολομέλεια όταν είναι ξεκάθαρο ότι οι μηνύσεις που τον αφορούν από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον πολιτευτή της ΝΔ Σταμάτη Πουλή έχουν πολιτικά κίνητρα.

Παρατηρήσεις για ΚΙΝΑΛ

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν, εξάλλου, ότι ο κ. Πολάκης δεν στοχοποιήθηκε τυχαίως πρώτος από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Μπήκε πρώτος στο «εκτελεστικό απόσπασμα» γιατί ήταν ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο συνάδελφό του έστειλε στη Δικαιοσύνη σκανδαλώδεις υποθέσεις που αφορούσαν και υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Γι’ αυτό υπερψήφισε και το ΚΙΝΑΛ την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, αν και παρατηρούν πως αρκετοί βουλευτές του κόμματος της Φώφης Γεννηματά επέλεξαν να μην ψηφίσουν, ενώ ο Γιώργος Μουλκιώτης ψήφισε «παρών» για την παραπομπή του πρώην υπουργού για τις μηνύσεις Πουλή.

 

Loading